Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Bili smo s policijom u posebnoj akciji nadzora brzine na jednoj od koprivničkih ‘crnih točaka’ u prometu

U tijeku je policijska 24-satna preventivno-represivna akcija nadzora brzine.

Riječ je o specifičnoj akciji, rekla nam je na jednoj od lokacija nadzora voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke Mirela Škvorc:

– U ovu smo akciju uključili građane kojima smo dali mogućnost da 10 dana prije akcije dostave prijedloge mjesta na kojima bi policija trebala nadzirati brzinu kretanja. Građani su nam predložili ukupno 24 lokacije, njihove smo prijedloge uvažili i na tim lokacijama danas vršimo nadzor brzine kretanja.

Jedna od tih lokacija bilo je i raskrižje Ulice braće Radića, Ulice Ivana Sabolića i Ulice Stari Brežanec, raskrižje poznato po čestim prometnim nesrećama i blizini velike škole, što ga čini jednom od koprivničkih “crnih točaka” u prometu.

– Policijska uprava i Postaja prometne policije Koprivnica uključeni su u rad Povjerenstva za promet Grada Koprivnice gdje je još prošle godine bilo raspravljano o najboljem modalitetu saniranja ovog raskrižja. Zaključeno je, u suradnji s Hrvatskim cestama, da je ovdje kružni tok najbolje rješenje. Prema saznanjima koja mi imamo, Hrvatske ceste su se s tim složile i krenulo se u izradu projektne dokumentacije. Dakle, ovdje bi trebao biti kružni tok prometa.

Akcija nadzora brzine trajat će do ponoći, ali podsjetimo kako Policijska uprava koprivničko-križevačka pojačano nadzire brzinu kretanja i tijekom cijelog ovog tjedna.

Policija u akciji nadzora brzine

Posted by Drava.info on Wednesday, April 3, 2019

 

Mirela Škvorc. Snimio Marko Posavec.
Mirela Škvorc. Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori