Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Prekrasnim koncertom odana je počast Josipu Golubiću, Krešimiru Lukačiću i Tihomiru Klaučeku

Bivši i sadašnji učenici Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ večeras su u Domu mladih održali svečani koncert u spomen na preminule djelatnike škole: Josipa Golubića, Krešimira Lukačića i Tihomira Klaučeka.

Svakome od njih odana je glazbena počast na instrumentima koje su sami predavali. Dugogodišnjeg profesora trube i roga te gitare Josipa Golubića, preminulog 2011. godine, predstavio je gitaristički odjel. Kao gošće na koncertu su nastupile bivše učenice “Fortunata Pintarića”, a sada polaznice Srednje glazbene škole u Varaždinu Ana Tukša i Matilda Milković, dok je Hana Široki zasvirala na klaviru.

Tamburaški orkestar koprivničke Umjetničke škole odao je počast dugogodišnjem glazbenom pedagogu, voditelju tamburaškog orkestra KUD-a “Podravka” i učitelju gitare Kreši Lukačiću koji nas je napustio prije šest godina. Gosti u ovom dijelu koncerta bili su članovi Tamburaške sekcije HPD-a “Ferdo Rusan” iz Virja te članovi jazz sastava Behave Community osnovanog u Koprivnici.

Za Tihomira Klaučeka, ravnatelja škole od 2010. godine do smrti, nastupio je Puhački orkestar grada Koprivnice čiji je bio voditelj i dirigent.

Na koncertu su bile dogradonačelnice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž kao predstavnice Grada Koprivnice te dožupan Ratimir Ljubić ispred Koprivničko-križevačke županije.

Profesorima Golubiću, Lukačiću i Klaučeka u čast večeras svira Puhački orkestar Grada Koprivnice

Posted by Drava.info on Monday, April 15, 2019

In memoriam za Tihomira Klaučeka

In memoriam za Tihomira Klaučeka

Posted by Drava.info on Monday, April 15, 2019

Koncert u spomen na profesore Golubića, Lukačića i Klaučeka

Posted by Drava.info on Monday, April 15, 2019

zatvori