Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo prokockao dva pogotka u posljednjim minutama, Bebek dosudio penal za Istru duboko u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Slaven Belupa danas su na kišnom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrali susret 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Istre 1961 iz Pule. Po izrazito skliskom i mokrom terenu, Farmaceuti su remizirali s Istrom rezultatom 3:3, iako su do posljednje sekunde imali vodstvo.

Prvi su na protivnička vrata zapucali igrači Slaven Belupa u 10. minuti susreta kada je Puclin s nekih 25 metara iskušao gostujućeg vratara Čondrića. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Laukžemis je u šesnaestercu srušio Šarliju i glavni sudac Ivan Bebek pokazao je najstrožu kaznu. Siguran izvođač s bijele točke bio je Ivan Krstanović i Slaven Belupo je poveo s 1:0. U 20. minuti utakmice Krstanović je bio najviši u skoku nakon ubačaja Delića, ali njegov udarac glavom otišao je preko vrata.

Gosti su prvu pravu priliku imali u 24. minuti kada je Laukžemis iskoristio nepažnju Slavenove obrane, ali srećom njegov je udarac otišao daleko iznad vrata. Međutim, isti igrač samo nekoliko minuta kasnije sjajno je okrenuo Šarliju na nekoliko metara ispred vratara Filipovića i postigao izjednačujući pogodak. Stasiti litvanski napadač radi velike probleme za Šarliju i Nowaka koji ga nikako ne mogu nadskočiti.

Na kraju prvog poluvremena, stoper Istre Julio Rodriguez propustio je stopostotnu šansu da dovede svoju momčad u vodstvo. Lončar je ubacio iz slobodnog udarca, a Rodriguez sa samo nekoliko metara nije uspio ugurati loptu u gol. Baš kao i Rodriguez, sjajnu šansu imao je i Nowak koji je nakon ubačaja iz slobodnog udarca imao sjajnu priliku, ali njegov udarac iz blizine fenomenalno je obranio Čondrić.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao i na predah se otišlo s 1:1.

Slaven Belupo ponovno je poveo u 52. minuti utakmice. Bongongui je ukrao loptu s desne strane i ubacio na Mateusa Limu koji je efektno u padu glavom pogodio gornji desni kut.

Slavenaši su svoju prednost povećali u 64. minuti utakmice kada je Vidović neometan s vrha šesnaesterca pogodio donji lijevi kut na asistenciju Delića. Farmaceuti su nastavili s pritiskom, a prilike za novi gol propustili su Krstanović i Mateus Lima.

Istra je u 90. minuti susreta smanjila rezultat na 3:2 preko Fuentesa koji je s nekoliko metara ugurao loptu u mrežu na asistenciju Iglesiasa.

U doslovno posljednjim sekundama igre Ivan Bebek dosudio je penal za goste nakon što je Šarlija dirao loptu rukom u vlastitom šesnaestercu. Siguran s bijele točke bio je Ramon Mierez koji je svojoj momčadi osigurao neočekivani bod.

Slavenaši mogu žaliti što nisu osvojili sva tri boda jer su u drugom dijelu bili puno bolja momčad.

Hrvatski Telekom Prva liga – 28. kolo
Ponedjeljak, 8. travnja
18:00
Slaven Belupo – Istra 1961 3:3 (1:1)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Nowak, Vidović, Čanađija, Bongongui (od 72. minute Dolček), Delić, Mateus Lima (od 86 minute Mladen), Šarlija, Puclin (od 89. minute Doležal), Karamarko, Krstanović
Na klupi: Marković, Goda, Plantak, Doležal, Dolček, Mladen, Vrljičak
Trener: Ivica Sertić

Sastav Istre 1961: Čondrić, Julio Rodriguez, Daniel Iglesias (od 72. minute Sane), Laukžemis (od 68. minute Adrian Fuentes), Ramon Mierez, Grujević, Lončar, Pavić, Kevin Rimane, Obeng, Burić (od 68. minute Maicon)
Na klupi: Landeta, Maicon, Rubić, Fuentes, Franić, Rufati, Sane
Trener: Igor Cvitanović

zatvori