Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Dinamo pogotkom Gojaka slavio na Apašu i osvojio dvadesetu titulu prvaka Hrvatske

Nogometaši Slaven Belupa danas su na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš odigrali susret 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Dinama, vodeće momčadi hrvatskog nogometnog prvenstva.

Već u uvodnim minutama utakmice vidjelo se da će Dinamo u potpunosti kontrolirati posjed lopte, dok su Farmaceuti strpljivo čekali svoju šansu iz kontre ili polukontre. Brojni gledatelji na Apašu prvu su priliku vidjeli u 23. minuti utakmice kada je nakon odbijanca u domaćem šesnaestercu pucao Gojak, a njegov nezgodan udarac krajnjim je naporom uspio obraniti Filipović. Dinamo je ponovno zaprijetio u 28. minuti kada je Petković s dvadesetak metara potegao, ali njegov udarac otišao je iznad vrata.

Sredinom prvog poluvremena nogometaši Slaven Belupa okrenuli su se napadačkom stilu, ali izostao je završni pas koji bi gurnuo napadače Slavena u poziciju za pogodak. Treba spomenuti kako se vezni red Farmaceuta u potpunosti nametnuo Dinamovcima, a posebice Jajalo koji igra jako dobru utakmicu, rastrčan je i ne griješi u predaji.

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena Farmaceuti su imali prvu ozbiljniju šansu na utakmici kada je s vrha šesnaest metara iz voleja potegnuo Bongongui, ali njegov udarac prošao je tik uz vratnicu. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, Majer je pokušao direktno iz kornera ugroziti Filipovića, ali domaći vratar bio je spreman. Dinamovci su mogli povesti u posljednjim sekundama prvog poluvremena, ali Petkovićev udarac iz blizine uspio je zaustaviti sigurni Filipović.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao i na predah se otišlo bez pogodaka.

U 47. minuti utakmice Dinamovci su sjajno izigrali obranu Slaven Belupa, Petković je proigrao Gojaka koji neometan pogađa za 1:0 i veliko veselje gostujućih igrača koji su korak bliže dvadesetoj tituli prvaka Hrvatske nogometne lige. U 54. minuti utakmice, Olmo je fantastično potegao s nekih 20 metara, a njegov udarac prošao je pored gola.

Nakon vodstva Dinama, Slavenaši su pokušali ponovno uspostaviti igru, a današnji kapetan Čanađija pokušao je s dvadesetak metara iznenaditi Livakovića, međutim njegov udarac otišao je visoko iznad gola.

Iskusna momčad poput Dinama mirno je privela utakmicu kraju i slavila s konačnih 1:0. Modri su tako šest kola prije završetka sezone osvojili svoju jubilarnu dvadesetu titulu prvaka Hrvatske.

Hrvatski Telekom Prva HNL – 30. kolo
Petak, 19. Travnja
19:00
Slaven Belupo – Dinamo Zagreb 0:1 (0:0)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Međimorec, Vidović, Goda, Čanađija, Bongongui (od 82. minute Mendy), Jajalo (od 59. minute Menalo), Dolček, Mateus Lima, Šarlija, Iharoš
Na klupi: Marković, Zirdum, Martinaga, Jelić, Plantak, Menalo, Mendy
Trener: Ivica Sertić

Sastav Dinama: Livaković, Moharrami, Majer (od 45. minute Olmo), Gojak, Šitum, Marin, Petković (od 78. minu, Moro, Lešković, Perić, Kadzior (od 63. minute Hajrović)
Na klupi: Zagorac, Ademi, Olmo, Hajrović, Andrić, Dilaver, Oršić
Trener: Nenad Bjelica

zatvori