Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Podravsko-prigorski branitelji sudjelovali na godišnjim sportskim susretima HVIDRA-e

Tridesetak ratnih vojnih invalida iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovalo je prošli tjedan, od 12. do 14. travnja, na redovnim godišnjim sportskim susretima HVIDRA-e.

U Vukovaru se okupilo njih oko tisuću iz cijele Hrvatske. Rekao je to za Dravu.info predsjednik županijske HVIDRA-e, umirovljeni bojnik Hrvatske vojske Miroslav Blažek – Kina:

– Zadaću smo realizirali, uspješno smo druženje i sportska natjecanja priveli kraju. Naša županijska zajednica osvojila je, kako se gubitnici uvijek tješe, zlatnu sredinu. Bili smo trinaesti – duhovit je Kina.

– Ratni vojni invalidi rado dolaze na ove susrete jer im je to jedina prilika da se sretnu, porazgovaraju, evociraju ratne uspomene i prokomentiraju aktualno stanje u Hrvatskoj – kaže Kina te dodaje da HVIDRA okuplja ratne vojne invalide koji su bili pripadnici MUP-a, Zbora narodne garde iz ’91. godine pa Hrvatske vojske i HOS-a.

– U Koprivnici nas ima oko 600, u županiji nešto više. No, koliko je točno hrvatskih ratnih vojnih invalida ne znam, jer nisu svi članovi HVIDRA-e – kaže bojnik Kina.

Osim što su sudjelovali u sportskim nadmetanjima, sudionici su imali prilike pratiti predavanja o Domovinskom ratu, s posebnim osvrtom na događanja u Vukovaru, a na raspolaganju im je za duhovnu obnovu bio i svećenik.

Kako je podravsko-prigorskim ratnim vojnim invalidima bilo u Vukovaru, pogledajte na fotografijama koje je snimio Miroslav Blažek – Kina.

zatvori