Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Plamen Turneje radosti Sportskih igara mladih upaljen je i u Koprivnici

Turneja radosti Sportskih igara mladih stigla je i u Koprivnicu.

Današnji program započeo je zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih.

– Veliko hvala Plazma Sportskim igrama mladih koje donose veliko veselje i sreću u našu Koprivnicu. Ne smijemo zaboraviti naše učitelje koji su okupili sve ove osnovnoškolce na jednome mjestu, da upoznaju koje sve čari donosi sport i koliko će im kasnije pomoći u zdravom načinu življenja. Ovim sportskim događajem i dalje pokazujemo koliko smo ponosni da je Koprivnica grad mladih i grad sporta – izjavio je gradonačelnik Jakšić.

U sportskom dijelu programa sudjeluju djeca iz osnovnih škola s područja Koprivnice koja se natječu u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Pobjednici finalnih turnira sudjelovat će na Međunarodnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Ispred Koprivničko-križevačke županije otvorenju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

(Izvor: Grad Koprivnica)

zatvori