Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Otvorene 24. EMA i izložba fotografija Ante Brkana ‘Magično u svakodnevnom’

Muzej grada Koprivnice obogatio je predblagdansko vrijeme otvorenjem izložbe fotografija i uvodnim predavanjem u sklopu 24. po redu Edukativne muzejske akcije.

Edukativna muzejska akcija započela je sinoć (u četvrtak) u Galeriji Mijo Kovačić predavanjem o povijesti komunikacije najpoznatijeg koprivničkog brenda s potrošačima – Vegete.

Viša kustosica Draženka Jalšić-Ernešić u kratkom je predavanju iznijela neke dosad manje poznate činjenice o povijesti marketinga naše najveće prehrambene tvrtke, koja je i 50-ih godina pratila globalne trendove. Pritom je rekla i manje poznatu zanimljivost: Podravka je u sklopu svojih marketinških akcija prva u regiji koristila hologramske projekcije.

Odmah nakon tog predavanja program je nastavljen kat iznad. U Galeriji Koprivnica otvorena je izložba fotografija “Magično u svakodnevnom” koju je Muzej Grada Koprivnice ostvario u suradnji s Narodnim muzejem Zadar.

Izložene fotografije dio su Zbirke fotografija i Zbirke negativa poznatog hrvatskog fotografa Ante Brkana koje pripadaju Galeriji umjetnina Narodnog muzeja Zadar i koje predstavljaju značajan doprinos hrvatskoj modernoj fotografiji.

Izložbu svi zainteresirani mogu razgledati zaključno do 12. svibnja.

zatvori