Izvor: osang-kc.hr
Učenici koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” sudjelovali su na Festivalu matematike u Požegi ‘Zlatna dolina matematike’.

Nemčići su tako ove godine po prvi put sudjelovali na ovom natjecanju, i to s 12 učenika u  pojdinačnim, ali i ekipnim kategorijama, od kojih su PET, ŠEST, SEDAM, OSAM pojedinačne, a TANGENTA i VIŠEKRATNIK ekipne. Svi su se Nemčići vratili s medaljama i peharima.

U pojedinačnoj kategoriji učenika petih razreda Nemčići su zauzeli prva tri mjesta. Jan Horčička osvojio je 1. mjesto, Sven Džendžo bio je 2., a Jakov Jurić je osvojio 3. mjesto. Dobar rezultat postigao je i Emanuel Bunić s osvojenim 15. mjestom.

U kategoriji šestih razreda dobre rezultate postigli su Antun Đuranek s 12. mjestom, Ivan Pranić bio je 13., Matej Zadro 29., a Marko Kovač 47.

U kategoriji sedmih razreda Karlo List osvojio je odlično 2. mjesto, a vrlo dobar je bio i Matija Janičar koji je završio na 9. mjestu.

Polaznice osmih razreda također su ostvarile odlične rezultate pa je tako Klara Smiljanić osvojila 3. mjesto, a Ivana Halavuk je bila 6.

U ekipnim kategorijama sve ekipe Nemčića ostvarile su najbolje plasmane. U kategoriji petih i šestih razreda ekipa u sastavu Marko Kovač, Antun Đuranek, Sven Džendžo i Jakov Jurić osvojila je 1. mjesto, a odmah iza njih na 2. mjesto plasirala se ekipa u sastavu Ivan Pranić, Matej Zadro, Jan Horčička i Emanuel Bunić.

U ekipnoj kategoriji sedmih i osmih razreda koprivnička ekipa u sastavu Klara Smiljanić, Ivana Halavuk, Karlo List i Matija Janičar također je bila uspješnija od konkurencije te je osvojila 1. mjesto.

Iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” izražavaju zadovoljstvo rezultatima i postignućima na ovom natjecanju.