Pobjednička ekipa iz Šoprona.
Vuzmica iz Šoprona osvojila je titulu najljepše na natječaju koji su raspisale Turistička zajednica Općine Kalnik i Općina Kalnik.

Vuzmice se tradicionalno grade uoči Uskrsa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a posebno na kalničkom području. Više o vuzmicama možete pročitati ovdje.

U natječaju je sudjelovalo pet sela: Obrež KalničkiBorje, Šopron, Potok KalničkiKalnik. Komisija je ocjenjivala estetiku – izgled same vuzmice, ljepotu lokacije na kojoj je izgrađena, materijal iskorišten za gradnju i opći dojam. Svaka kategorija nosila je pet bodova za maksimalno mogućih 20.

Prvo mjesto osvojila je vuzmica u Šopronu, što je njenim graditeljima donijelo i novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna. Druga je bila vuzmica u Potoku Kalničkom (500 kuna), a treća u Kalniku – Kamešnici (300 kuna).

U kategoriji dječjih vuzmica nagradu je osvojilo selo Šopron, te u mješovitoj ekipi (2 muška i 2 ženska člana) novčanu nagradu od 400 kuna.

– Odaziv je bio velik, iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim vuzmicama – izjavio je direktor Turističke zajednice Općine Kalnik Miroslav Mirković. – Iduće godine očekujemo još veći odaziv općinskih naselja, a od ove tradicije planiramo napraviti još atraktivniju turističku manifestaciju te financijski potaknuti naše mještane, kao i one najmlađe, da se uključe u izgradnju vuzmica.

Pogledajte najljepše kalničke vuzmice!

Fotografije: Turistička zajednica Općine Kalnik.