Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: MATHEMA Više od tisuću mladih matematičara iz pet zemalja danas odmjerava svoje vještine u Koprivnici

Međunarodno ekipno natjecanje iz matematike na kojem sudjeluje više od tisuću učenika iz pet europskih zemalja, sve popularnija Mathema, otvorena je danas u koprivničkoj Osnovnoj školi ‘Braća Radić’.

Mathemu organizira Udruga mladih koprivničkih matematičara (UMKOM), a ove godine Koprivnica je domaćin mladim nadarenim matematičarima iz Estonije, Grčke, Cipra, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. U školi “Braća Radić” te Gimnaziji “Fran Galović” natječu se učenici od 3. razreda osnovne do 2. razreda srednje škole.

– Ponosan sam na naše mlade matematičare, naše učitelje mentore, sve vas u organizaciji koji ste omogućili da se ime Koprivnice pronosi putem znanja diljem naše zemlje, a i Europe. Ovime svi zajedno pokazujemo da se isplati ulagati u mladost, u znanje, u infrastrukturu koja mora pratiti obrazovanje. Sretan sam kad vidim ovako sretna lica koja pokazuju da smo zaista na dobrom putu te vam stoga od srca želim puno uspjeha u rješavanju matematičkih zadataka, a nakon toga da se dobro zabavite sa svojim prijateljima u našoj Koprivnici – poručio je okupljenima na otvorenju Matheme koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

U pozdravnom govoru uz gradonačelnika Jakšića, okupljenima su se obratili ravnatelj škole domaćina Krešo Grgac, županijska pročelnica Ana Mušlek te voditeljica projekta Mathema i predsjednica UMKOM-a Mara Grašić.

Dobrodošlicu natjecateljima i gostima u glazbeno-kulturnom programu svojim su nastupima zaželjeli učenici Tea Bosman, Marija Jembrek, Helena Betlehem, Marta Jembrek, Zara Grbeš i školski bend “Domaći igrači”.

zatvori