Četvrtak, 25. travnja 2024.

FILIP PEROKOVIĆ Najbolji igrač Prve ŽNL proteklog mjeseca: ‘U sljedeće tri utakmice možemo prelomiti prvenstvo’

U narednim mjesecima, prema izboru Drave.info i Radio Drave, dodjeljivat ćemo nagradu za najboljeg igrača mjeseca Prve županijske nogometne lige. Za najboljeg igrača proteklog mjeseca odabrali Filipa Perokovića, napadača Tomislava iz Drnja.

Filip Peroković je slavio u izrazito jakoj konkurenciji, a u izboru za najboljeg igrača proteklog mjeseca još su bili Dario Glavak (NK Osvit Đelekovec), Ivan Hajdić (NK Bratstvo Kunovec), Matija Ritoša (NK Tehnika) i Mario Oršić (NK Borac Imbriovec).

Sjajni brzonogi napadač Tomislava iz Drnja proteklog je mjeseca u tri prvenstvena susreta postigao četiri pogotka i pogurao svoju momčad do prvog mjesta. U prvom proljetnom kolu, nogometaši Tomislava suvereno su osvojili tri boda na gostovanju kod Kalinovca svladavši domaćina s 3:0. Peroković je u pobjedu svoje momčadi ugradio jedan pogodak. Već u sljedećem kolu, Peroković je ponovno bio strijelac u pobjedi Tomislava protiv legradskog Graničara (4:2). U posljednjem kolu u ožujku, Drnjanci su slavili na gostovanju kod uvijek neugodne Lipe iz Hlebina s 4:1, a Peroković je postigao dva pogotka.

– Moram priznati da me nagrada za najboljeg igrača mjeseca zaista ugodno iznenadila. Zahvalio bih vam što ste mi uručili nagradu za koju su najviše zaslužni moji sjajni suigrači iz Tomislava. Kao momčad puno treniramo i na terenu se vidi koliko nam svakodnevni treninzi donose – rekao je Filip Peroković, napadač Tomislava iz Drnja.

Iako su golovi ti koji čine napadača, Peroković svojom trkom i borbenošću čitavu utakmicu “maltretira” suparničku obranu koja za njega trenutno nema rješenja. Može se reći kako je Peroković prava “radilica” u redovima Tomislava koji krupnim koracima ide prema naslovu prvaka i u ovom su trenutku najbolja i najkonstantnija momčad u Prvoj ŽNL.

– Igramo jako dobro i ove sezone željni smo naslova prvaka. Ispred nas su tri teške utakmice u kojima po mojem mišljenju možemo prelomiti prvenstvo te možda i osigurati naslov prvaka – zaključio je Peroković.

S iskusnim Hrvojem Bačijem i Milanom Manojlovićem, Peroković čini najubojitiji napadački trojac Prve županijske nogometne lige. U dosadašnjem dijelu sezone zajedno su postigli 43 pogotka, a Peroković je trenutno drugi ligaški strijelac sa 17 postignutih pogodaka. Za vodećim Hajdićem zaostaje četiri pogotka, a priliku da ga stigne imat će već ove nedjelje kada Tomislav na domaćem terenu lovi nova tri boda protiv Osvita iz Đelekovca.

Pogledajte video uručenja ove nagrade:

 

Uručenje nagrade za najboljeg igrača 1. Žnl Filipu Perokoviću (NK Tomislav Drnje)

Posted by Drava.info on Tuesday, 9 April 2019

zatvori