Petak, 29. ožujka 2024.

FESTIVAL RASPJEVANA PODRAVINA Pjevači amateri, u Novigradu Podravskom čekaju vaše prijave

Ovog ljeta u Novigradu Podravskom proslavit će mali jubilej – održat će peti po redu Festival pjevača amatera Raspjevana Podravina.

Po uzoru na popularni festival koji su u prošlom stoljeću s puno entuzijazma organizirali u ovom podravskom mjestu, obnovila ga je ravnateljica Osnovne škole “Prof. Blaž Mađer”, ujedno i predsjednica Organizacijskog odbora festivala Lidija Peroš.

– U našoj školi mnogo radimo na očuvanju kulturne baštine i naše tradicije. A to možemo samo ako živimo ono što promičemo. Osim toga, ja u svojoj profesiji povezujem glazbu i pedagogiju što mi je bio dodatni poticaj da obnovimo naš, u to vrijeme, nadaleko poznat festival. Sretna sam što sam naišla na nesebičnu potporu mojih kolega u školi, ali i odgovornih u Općini. Tako smo prije pet godina krenuli na put za koji nismo znali kamo će nas odvesti. I nismo pogriješili – kaže Lidija Peroš.

Izvor: novigrad-podravski.hr

Na pozornici četiri dosad održana festivala nastupilo je pedesetak pjevača amatera. Iako ih je najviše bilo iz novigradske okolice i s područja Koprivničko-križevačke županije, svoja glasovna umijeća u Novigrad su došli pokazati i pjevači amateri iz ostalih krajeva Hrvatske. Festival je bio uvršten u veliku proslavu Dana općine u srpnju, no ove godine bit će punih mjesec dana ranije – 14. lipnja.

– Naš je festival pobudio veliko zanimanje i pjevača amatera i publike. Uvažavajući sugestije naših sumještana i ostalih zainteresiranih, odlučili smo da ove godine bude održan u lipnju. Festival Raspjevana Podravina je zaslužio da se ne “utopi” u bogatom slavljeničkom programu kojega našoj općini u čast imamo u srpnju. Lipanjski termin održavanja osigurat će punu pažnju i sudionika i publike, te obilje zabave koju svima pruža – ocijenila je Peroš.

Vrijedno je spomenuti da je osnovna škola organizaciju festivala lani prepustila mjesnom KUD-u Ivan vitez Trnski, no njeni djelatnici i dalje više nego aktivno sudjeluju u pripremi i realizaciji Raspjevane Podravine.

A do petka, 19. travnja široka srca očekuju prijave pjevača amatera. Potom će, u četvrtak 25. travnja biti održana i audicija. Veliko finale, sama festivalska večer, najavljena je za 14. lipnja.

– Pjevačima amaterima nastup na Festivalu Raspjevana Podravina dobra je prilika za promociju i stjecanje iskustva, a publici za dobru zabavu – poručuje predsjednica Organizacijskog odbora Lidija Peroš te poziva sve na ovogodišnje izdanje. – Hoćete li biti na pozornici uz vrhunske glazbenike iz pratećeg benda ili u gledalištu, izaberite sami. U svakom slučaju, vidimo se na našem festivalu u Novigradu! – zaključuje Lidija Peroš.

Detaljne informacije objavljene su na web stranici Općine Novigrad Podravski. Obrazac prijave možete preuzeti ovdje.

Izvor: novigrad-podravski.hr
zatvori