Srijeda, 24. travnja 2024.

EMA dolazi u Koprivnicu: Muzeji i galerije mjesec dana bit će u znaku prehrane

Koprivnica će biti glavni domaćin ovogodišnje, 24. po redu Edukativne muzejske akcije kojoj je ovoga puta tema – prehrana.

U razdoblju od mjesec dana, točnije 18. travnja – 18. svibnja više od 60 hrvatskih muzeja, galerija i drugih kulturnih ustanova pokazat će da je hrana dobar izvor energije, užitka, ali i razlog okupljanja, učenja i druženja te će se time uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja 2019. godine.

Ove je godine EMI domaćin Koprivnica, a budući da je uz Koprivnicu nezaobilazna prehrambena industrija, tema prehrane nije slučajan odabir, što nam je i potvrdio ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin:

– Svake se godine domaćin mijenja iz grada u grad. Tako smo ove godine predložili Sekciji za muzejsku pedagogiju da to bude Koprivnica. Za temu smo predložili prehranu, što želimo brendirati iako u gradu prehrane to i nije toliko potrebno. Međutim, potrebno je temi prehrane pristupiti u muzejskoj struci na drugačiji način. Prvenstveno, tu je i Podravkin Muzej prehrane, jedini takvog tipa u Hrvatskoj, htjeli smo ga uključiti svakako kao partnera. A i pričati o prehrani bez Podravke je potpuno promašeno.

Vlasta Krklec, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva izrazila je zadovoljstvo predstavljenim programom, istaknuvši važnost Koprivnice kao jednog od centra prehrambene industrije:

– Izuzetno mi je drago što se nalazimo u Koprivnici, a posebno na gradski muzej kao i muzej prehrane. S obzirom na proizvode koji ovdje nastaju, možemo reći da se nalazimo na pravom mjestu.

U pripremi programa sudjelovali su svi djelatnici muzeja, a početak je najavljen već za ovaj četvrtak. Završetkom akcije sa 18. svibnja pripremit će se pravi podravski doručak kao i predstavljanje rezultata ove jednomjesečne akcije.

Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec

Snimio Krešo Puklavec
zatvori