Subota, 16. ožujka 2024.

Valentin Knapić više nije trener Koprivnice

Ono što se posljednjih dana nagađalo danas je i potvrđeno: Valentin Knapić podnio je ostavku na mjesto trenera NK Koprivnice.

– Sve loše za klub izdešavalo se u proljetnom dijelu sezone. Ostali smo bez puno prvotimaca, konstantno smo imali probleme s ozlijeđenim igračima i imali smo peh u većini utakmica; primali smo pogotke u posljednjim minutama. Pred mene i ekipu stavljen je cilj da ostanemo u ligi, ali nažalost u posljednjim utakmicama nismo napravili taj iskorak prema željenom cilju. Upravo zbog toga bilo bi neodgovorno od mene da ostanem na trenerskoj poziciji, nisam ispunio očekivanja Uprave i moja ostavka je logična. Izuzetno mi je bilo drago što sam i ovo kratko vrijeme bio trener Koprivnice jer smatram da je to jedna itekako potencijalna ekipa prepuna mladih i talentiranih igrača. Smatram da je treniranje NK Koprivnice bilo veliki iskorak u mojoj trenerskoj karijeri i klubu te dečkima želim da do kraja sezone uspiju izboriti ostanak – rekao je Valentin Knapić, sada već bivši trener Zelenih.

Knapić je na klupi Zelenih odradio osam utakmica u kojima je ostvario sedam poraza i samo jedan remi. Kako i sam kaže, neko vrijeme će se odmoriti od trenerskog angažmana.

– Dobio sam već nekoliko poziva, ali trenutno ne želim imati nikakav trenerski angažman, emotivno sam prazan zbog svega što se izdešavalo u posljednje vrijeme i do ljeta sigurno neću biti trener – pojasnio je Knapić.

Od predsjednika NK Koprivnice Gorana Sikavice dobili smo potvrdu kako će klub do kraja sezone voditi kapetan Bojan Tucaković. Zeleni su u ovom trenutku posljednja momčad Treće hrvatske nogometne lige Istok, a za pretposljednjim Vukovarom kasne velikih šest bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, a nogometaši Koprivnice u sljedećem gostuju kod četvrtoplasiranog Belišća.

zatvori