Srijeda, 24. travnja 2024.

DOMAGOJ HLEVNJAK Čovjek odluke u gradskom derbiju protiv Miklinovca: Ova Tehnika može puno više od osmog mjesta

Nogometaši Tehnike protekle su subote u gradskom derbiju 18. kola Prve županijske nogometne lige pobijedili Miklinovec s 3:1, a junak susreta bio je napadač Građevinara Domagoj Hlevnjak koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio ‘hat-trick’.

Hlevnjak je inače bivši igrač Miklinovca u kojem je odradio juniorski staž, a svojedobno je nastupao i za seniorsku ekipu. U redove Tehnike stigao je početkom 2016. godine i odmah se nametnuo kao važan kotačić Građevinara.

– Za pobjedu protiv Miklinovca najzaslužnija je cijela ekipa i naše zajedništvo koje je poraslo početkom ove polusezone. Ginemo jedan za drugoga, a to se najbolje vidi na rezultatima. Trener Tomo Čiković zna svoj posao i velik dio zasluga naravno ide i njemu. Ova tri gola mi puno znače za podizanje samopouzdanja jer me baš do sad nije išlo, a ako igraš napadača od tebe se očekuje da zabijaš golove i rješavaš važne utakmice – rekao je Domagoj Hlevnjak, napadač prvoligaša Tehnike

Brzonogi Hlevnjak ‘hat-trick’ je kompletirao u svega 20 minuta, a golove je zabijao u 59., 73. i 79. minuti utakmice. Kako i sam kaže, golove i ne slavi previše, a posebno ne kada igra protiv bivših suigrača.

– Golove općenito ne slavim na neki poseban način, a pogotovo kada igram protiv bivšeg kluba i suigrača. U Miklinovcu sam proveo par godina i tamo me veže puno lijepih sjećanja – rekao je Hlevnjak.

Tehnika je s ova tri boda ostala na 8. mjestu prvenstvene tablice, ali posebno ih veseli to što u proljetnom dijelu sezone igraju zaista odlično. U pet proljetnih kola ostvarili su četiri pobjede i samo jedan remi.

– Ova Tehnika može puno više od osmog mjesta, u to sam uvjeren. Iza nas je pet utakmica u kojima smo pokazali da iz utakmice u utakmicu rastemo. Uz malo sportske sreće uvjeren sam kako do kraja prvenstva možemo završiti među pet prvoplasiranih momčadi. Trener Čiković je jako zaslužan za ove rezultate, proučio je svakog od nas i uvijek nam traži neku poziciju na kojoj možemo pružiti svoj maksimum. Drži nas na okupu i stvorio je pravi momčadski duh – zaključio je Hlevnjak.

Već u sljedećem kolu nogometaše Tehnike čeka nova utakmica u kojoj mogu do tri boda, a igraju protiv posljednjeg Kalinovca.

zatvori