Petak, 19. travnja 2024.

Podravski darivatelji ponovo su darovali zavidne količine krvi

U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica imat će po čemu pamtiti prošli tjedan, ali i travanjske akcije prikupljanja darovane krvi. Uz 532 doze prikupljene krvi, Koprivnica se može pohvaliti i dvojicom novih članova Kluba 100.

Tako su stoti puta svoju ruku spasa pružila dvojica darivatelja – Miroslav Restek iz Koprivnice i Đuro Špoljar iz Lepavine.

A podravski darivatelji travanjske akcije prikupljanja krvi planirane redovnim kalendarom darivanja itekako su iskoristili. Akcijama se odazvalo 619 darivatelja, a krv ih je dalo 532 – 433 muškarca i 99 žena. Prvi puta svoju je krv dalo 42 darivatelja.

Kako su izvijestili iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, u sjedištu društva akcije su održane tri dana. Odazvalo im se čak 377 darivatelja od kojih je krv moglo dati njih 326!

Uslijedile su akcije u Obrtničkoj i Srednjoj školi gdje je od 52 darivatelja prikupljeno 40 doza krvi. Na ovim je akcijama krv prvi puta dalo njih 26.

Akcijama u Podravkinoj Tvornici Danica odazvalo se 42 darivatelja, krv ih je moglo dati 10 manje; u Goli se odazvalo 50, krv je dalo 44, dok se akciji u Koprivničkom Ivancu odazvalo 49 darivatelja, od kojih njih osmero nije moglo dati krv.

Zanimljivo je da se akciji organiziranoj na Hrvatskim željeznicama odazvalo 49 darivatelja i svi su mogli dati krv.

Za podsjetiti je da je Podravina i dalje u samom vrhu Hrvatske po količini darovane krvi. Prema rezultatima akcija s početka ove godine, čini se da ćemo i dalje zadržati tu poziciju.

zatvori