Četvrtak, 25. travnja 2024.

ZAPOSLI PA POMOZI Općina Gola zaposlila pet gerontodomaćica

Projekt “Zaposli pa pomozi” se provodi u okviru Programa Zaželi, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području devet općina Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom zaposlit će se ukupno 49 žena koje će se brinuti za 220 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kune, a trajanje projekta je 30 mjeseci.

Općina Gola zapošljava pet pripadnica ciljane skupine koje će brinuti o 20 korisnika. Cijeli projekt pokriven je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (plaće žena, troškovi radne odjeće i obuće, sredstva za čišćenje domaćinstava, bicikli za gerontodomaćice i plaća koordinatora projekta).

Dana 12. ožujka 2019. godine pet Pripadnica ciljane skupine s područja općine Gola preuzelo je bicikle u svrhu obavljanja poslova pomoći i podrške osobama starije životne dobi u nepovoljnom položaju radi provođenja projekta „Zaposli pa pomozi“.

zatvori