Četvrtak, 25. travnja 2024.

VJEČITI DERBI MLADOSTI I PANONIJE Benko: Smatram da smo na domaćem terenu favoriti, Blažotić: Bit će to teška i tvrda utakmica

Nedjeljna derbi utakmica 14. kola Druge županijske nogometne lige svakako je susret između domaće Mladosti iz Sigeca i gostujuće Panonije iz Peteranca. Tradicionalan derbi između dva susjedna kluba uvijek privlači mnoštvo gledatelja.

Nogometaši Mladosti iz Sigeca trenutno se nalaze na prvom mjestu s 31. bodom, a u susret protiv Panonije ulaze sa sjajnim raspoloženjem, ali i s nekoliko igrača koji su načeti ozljedama.

– Smatram da smo protiv Panonije na domaćem terenu favoriti i očekujem pobjedu. Odradili smo vrlo dobre pripreme, nažalost nekoliko igrača je ozlijeđeno, ali nadamo se da bi u nedjelju trebali istrčati u najjačem sastavu te da će se svi igrači oporaviti od ozljeda. Također, nadamo se što većem broju navijača koji će nas bodriti, a za ovakve utakmice traži se karta više – rekao je Denis Benko, jedan od važnijih kotačića u redovima sigečke Mladosti.

S druge strane, momčad Panonije iz Peteranca nalazi se na četvrtom mjestu prvenstvene tablice i za vodećom Mladosti zaostaje četiri boda. Panonija uoči derbi susreta protiv Mladosti ima problema s izostancima igrača. U sastavu neće biti njihovog ponajboljeg igrača Matea Hajdukovića koji odrađuje suspenziju zbog tri prikupljena žuta kartona, a veliki hendikep je i izostanak ozlijeđenog Filipa Blažotića.

– Kroz pripreme smo dobro i naporno trenirali, imali smo i dosta prijateljskih utakmica tijekom priprema. Smatram da nas protiv Mladosti čeka jedna izuzetno teška i tvrda utakmica. Nadam se naravno pobjedi, jer su nam Sigećani izravni konkurenti za prvo mjesto što nam je glavni cilj ove sezone. Velika smo klapa i nadam se najboljem rezultatu u nedjeljnoj utakmici – rekao je Filip Blažotić, igrač Panonije iz Peteranca.

Utakmica između Mladosti iz Sigeca i Panonije iz Peteranca igrat će se ove nedjelje, 17. ožujka, od 15 sati.

zatvori