Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIDEO Tomislav Cvrtila, međimurski zet iz Glogovca, oduševio je Hrvatsku na Fašničkom koncertu Glazbene škole u Varaždinu

Tomislav Cvrtila, rodom iz Glogovca kraj Koprivnice, oduševio je publiku i cijelu Hrvatsku kada je prerušen u Freddieja Mercuryja s učeničkim zborom izveo ‘Bohemian Rhapsody’ na Fašničkom koncertu Glazbene škole u Varaždinu.

Bio mu je to ujedno i oproštajni koncert jer je prešao na novo radno mjesto, na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

Cvrtila je od malih nogu svirao orgulje u crkvi, nakon čega je upisao glazbenu školu u Koprivnici. Srednju glazbenu školu završio je u Varaždinu, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je glazbenu pedagogiju, a prije nego što se zaposlio u Glazbenoj školi u Varaždinu radio je i u Umjetničkoj školi “Fortunat Pintarić” u Koprivnici.

U Glogovcu je ostavio velik trag u uspješnom Kulturno-umjetničkom društvu Rudar, gdje je između ostaloga vodio tamburašku sekciju.

Za poseban nastup na Fašničkom koncertu sa svojim se učenicima pripremao od sredine siječnja, a video snimka izvedbe postala je viralna te se proširila ne samo Hrvatskom već i svijetom.

Još jedan biser od jučer: Bohemian Rhapsody u izvedbi zbora Glazbena škola u Varaždinu pod vodstvom odličnog profe Cvrtile.
Svaka čast djeco! Vrh.
Evo, upravo zato trebate djecu dat u glazbenu školu ili bilo kamo gdje će se približiti glazbi!

Posted by Marko Drenovacki on Tuesday, March 5, 2019

 

“Zatečen sam, iznenadile su me ove reakcije na internetu. Nisam ih očekivao, a i nisam to ni radio zbog slave. Svake godine na fašnik, to znaju i moji kolege, izvodim slične zanimljive točke jer želim da se uvijek pokažemo u najboljem svjetlu. I tako smo i ove godine odlučili: idemo pokazati kako se to radi i napraviti najbolje što možemo”, izjavio je za Večernji list.

Cvrtila danas živi sa suprugom u Pušćinama nedaleko od Čakovca.

Više fotografija s Fašničkog koncerta možete pogledati na Facebook stranici Glazbene škole u Varaždinu.

zatvori