Četvrtak, 18. travnja 2024.

Učenici koprivničke Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” nanizali nove nagrade

Učenici koprivničke Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” ponovo su bili uspješni, ovog puta na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa.

Regionalno natjecanje u plesu održano je u Velikoj Gorici, a učenice Osnovne škole suvremenog plesa donijele su u Koprivnicu prve i druge nagrade.

Nela Krapinec. Ustupila Ariana Šandl.

Nela Krapinec i Leda Igrić osvojile su prvu, a Rea Bebek drugu nagradu u prvoj kategoriji. Ema Begić uspjehu škole je doprinjela osvajanjem prve, a Nicol Eršeg druge nagrade u drugoj kategoriji. Ovim nagradama plesna je struka potvrdila kvalitetu koprivničke plesne škole i profesorice Olge Vilić.

Još jednu prvu nagradu, ovaj puta u drugoj kategoriji, osvojila je i pjevačica Petra Cik. Ona je sudjelovala na natjecanju iz solo pjevanja u Sisku. Pjevala je uz pratnju korepetitorice, profesorice Laure Malovac, pod mentorstvom profesorice Martine Đurđević.

Petra Cik i prof. Martina Đurđević. Ustupila Ariana Šandl.

U natjecanju mladih klavirista, Jakov Vučinović i Josip Ećimović osvojili su druge nagrade u prvoj kategoriji; Lucija Turk drugu nagradu u drugoj kategoriji i Lovro Rasinec treću nagradu u trećoj kategoriji. Profesori su im Albert Vučinović, Maja Petrović i Ivana Senjan. Hana Široki, učenica Jelene Košutić, na regionalnom natjecanju mladih klavirista osvojila je priznanje.

A mladi gitaristi Martin Brežnjak i Sabrina Bregović osvojili su druge nagrade u prvoj natjecateljskoj kategoriji. Njihov je mentor prof. Matija Kučić.

Ravnateljica “Fortunata Pintarića” Ariana Šandl zadovoljna je uspjesima koje su postigli učenici i njihovi profesori, tim više što su svi koji su osvojili prve nagrade izborili nastup na državnom natjecanju koje će se od 5. do 13. travnja održati u Zagrebu.

zatvori