Petak, 19. travnja 2024.

ŠUS PODRAVINA bila je domaćin 13. Memorijalnog turnira ‘Antun Đurkan’

13. Memorijalni turnir u kuglanju za slijepe i slabovidne “Antun Đurkan” koji se drugi put održava na međunarodnoj razini protekle je nedjelje održan u Koprivnici u prostorijama Kuglane 2.

Na turniru, koji organizira Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije “Podravina”, nastupilo je ukupno 46 natjecatelja iz 11 ekipa iz Beograda, Sarajeva, Kranja, Osijeka, Požege, Karlovca, Rijeke, Zagreba, Varaždina i domaćina iz Koprivnice. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Natjecalo se u pojedinačnim kategorijama B1, B2 i B3 muškarci i žene, ekipno te pojedinačno svi natjecatelji u kategoriji B1 za Memorijalni turnir. Riječ je o vrlo jakom turniru na kojemu je nastupio velik broj reprezentativaca iz četiri države.

Ekipa s najviše srušenih čunjeva bila je ekipa iz Zagreba, dok je ŠUS Podravina ekipno zauzela šesto mjesto sa samo nekoliko čunjeva zaostatka za petim mjestom. Od domaćih igrača dobre rezultate postigli su Ivica Ferenčić koji je bio 2. u kategoriji B2 muškarci, Iva Šola kao 2. i Ana Tkalčec kao 3. u kategoriji B1 žene.

Najboljima je medalje podijelila Ilinka Milas, dok je za Memorijalni dio to učinio Željko Đurkan, sin pok. Antuna po kojem je turnir nazvan.

Dodajmo da ovaj turnir kao manifestaciju sufinancira Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije.

Ustupila ŠUS Podravina.
Ustupila ŠUS Podravina.
Ustupila ŠUS Podravina.
zatvori