Četvrtak, 25. travnja 2024.

Subotu obilježile prometne nesreće, alkoholizirani vozači, neoprezna vožnja…

Podravsko-prigorski policajci jučer su imali pune ruke posla na cestama. Osim što do sutra ujutro pojačano nadziru promet, morali su intervenirati i na nekoliko prometnih nesreća.

Prva, o kojoj smo izvijestili, dogodila se u Cvetkovcu.

Potom je, popodne oko 16 sati, automobil sletio van kolnika i udario u zid kuće u Drnju. Njegov je vozač bio pijan, izmjereno mu je 2,15 promila.

Navečer, oko 22.30, došlo je do sudara dva osobna automobila u koprivničkoj Ulici Josipa Vargovića. Uzrok je nepropisna vožnja unazad.

A tek pet minuta poslije ponoći, u križevačkoj Ulici Ratarna, nepropisna vožnja i nepropisno parkiranje doveli su do udara dvaju automobila. Policija traga za vozačem koji je prouzročio ovu prometnu nesreću.

No zato je Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici – Stalnoj službi u Đurđevcu, privela 62-godišnjeg vozača. On je u petak oko 22:50 upravljao teretnim vozilom na cesti između Draganovca i Bakovčica. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila, pa je kažnjen s 2.400 kuna, kaznom zatvora 15 dana – uvjetno na godinu i pol te zabranom upravljanja motornim vozilima pet mjeseci.

zatvori