Petak, 26. travnja 2024.

Rukometašice Podravka Vegete poražene u prvoj utakmici četvrtfinala EHF Kupa

Rukometašice Podravka Vegete poražene su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici EHF Kupa. Danski Herning-Ikast u domaćoj je dvorani slavio s 34:26, 17:12 na poluvremenu.

Dankinje su povele, Podravka je izjednačila. U 6. minuti Herning-Ikast odlazi na 4:2, a četiri minute kasnije već ima pet golova prednosti. Podravka je u 10. minuti napokon zabila svoj treći pogodak. Prošlo je još pet minuta do sljedećeg gola Podravke, bilo je 8:4, pa 8:5 i Podravka je uspjela smanjiti zaostatak na 2 pogotka. Na poluvrijeme se otišlo ponovno s +5 za Dankinje, 17:12.

Drugo poluvrijeme počelo je kontrom Herning-Ikasta za 18:12. Ima puno grešaka s obje strane, no Dankinje se bolje snalaze i ubrzo odlaze na osam golova prednosti, pa onda i devet. Podravka drži zaostatak na pet-šest golova, ali uz jako puno grešaka i domaće rukometašice pred sam kraj utakmice ponovno odlaze na +7. Konačni rezultat bio je 34:26.

Uzvratna utakmica igrat će se u gimnazijskoj dvorani u Koprivnici u nedjelju, 10. ožujka, s početkom u 17 sati. Bit će to težak zadatak za Podravku i sigurno je da će našim rukometašicama trebati velika podrška s tribina.

zatvori