Četvrtak, 18. travnja 2024.

PUB IMA NOVOG ZAKUPCA Jakšić: Svi dugovi prema Komunalcu su podmireni; Forjan: Smanjite najamninu

S početkom travnja, odmah prvoga, dolazi novi zakupnik koji je za najam Puba ponudio čak i nešto jače financijske uvjete od dosadašnjeg.

Rekao je to gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić odgovarajući jučer na vijećničko pitanje HDZ-ovog Ernesta Forjana o trenutnom stanju ovog gradskog objekta, odnosno o poslovanju i financijskim odnosima Puba i Komunalca.

– Pratimo posljednjih pet, šest pa i više godina određena događanja i aktivnosti s tim objektom. Na žalost, svako malo se suočavamo s tim da tamo ima određenih problema. Na određeni način smatram da smo i mi kao gradski vijećnici – iako je riječ o prostoru za koji je odgovoran Komunalac – odgovorni za to što se u tom prostoru događa – poručio je Forjan.

Snimio Marko Posavec.

Odgovorivši na Forjanovo pitanje, gradonačelnik Mišel Jakšić je rekao da ne želi ulaziti u privatne odnose vlasnika i suvlasnika, no s trenutnim poslovanjem je, kaže, itekako upoznat:

– Što se tiče prebijanja inventara, toga nema. Što se tiče dugova i velikih bojazni da će građani Koprivnice nešto morati plaćati – naravno da kao skupština Komunalaca s vremena na vrijeme tražim izvješća o nekim stvarima – s današnjim danom svi dugovi Puba prema Komunalcu su zatvoreni i iznose nula kuna. Dakle, sve je plaćeno do lipe. Dobit ćete to na pismeno. Ne znam što vam se sve od dokumenata smije dati. No, možete doći u Upravu Komunalca i vidjeti kad su uplate izvršene, u kojim iznosima i kako je sav dug zatvoren. Dakle, Pub Komunalcu ne generira nikakav gubitak, to ovdje tvrdim pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću.

Snimio Marko Posavec.

Forjan je potom dodatno pojasnio da je upravo htio čuti da ne postoji dugovanje prema Gradu, no istovremeno je izrazio dodatnu bojazan:

– Opet ostaje u zraku visjeti zašto se sa svim najmoprimcima događa isto. Možda ne bi bilo loše smanjiti najamninu kako bi se ljudima koji se u Koprivnici bave ugostiteljstvom izašlo u susret. Ovakvu situaciju gledamo već više godina i s tim naravno nismo zadovoljni.

Prema uvjetima iz najnovijeg natječaja, koji je zatvoren u ponedjeljak, početna cijena najamnine je 15.350 kuna u što nisu uračunati režijski troškovi, kao ni troškovi redovnog i investicijskog održavanja. Najam se sklapa na najmanje tri godine.

Gradonačelnik Jakšić nije želio otkriti tko je novi zakupac, no Podravski.hr maloprije je objavio kako je riječ o tvrtci Societas Leonina iz Križevaca, u vlasništvu Stanka i Miljenke Krajnik, koji vode restoran Calypso u Križevcima.

Snimio Krešo Puklavec.
Snimio Krešo Puklavec.
Snimio Krešo Puklavec.
zatvori