Petak, 26. travnja 2024.

Raspisan je natječaj za književnu nagradu ‘Ivan Vitez Trnski’

Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika raspisao je književni natječaj za nagradu Ivan Vitez Trnski.

Nagrada se dodjeljuje za najbolji književni rukopis, bilo u obliku proze, poezije ili drame, autora u starosti do 35 godina s podravskog, prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja. Nagrada se sastoji od plakete i objavljivanja rukopisa.

– Želja nam je potaknuti mlade autore na stvaranje, potaknuti ih da izađu iz neke svoje intime, da pokažu svoje rukopise, da se ohrabre, isto tako i promovirati umjetnost kao vrlo važnu za razvoj kulture i hrvatskog društva – rekao je Dravi.info predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka DHK Darko Pernjak.

Prijava treba sadržavati: tri računalna ispisa rukopisa s autorovom biografijom i podacima za kontakt (poštanska i e-mail adresa te telefonski broj).

Prijavu je potrebno poslati na adresu: Općina Novigrad Podravski, B. Mađera 4/I, 48325 Novigrad Podravski, s naznakom: Za Natječaj “Ivan vitez Trnski”. Rukopis je potrebno poslati i na e-mail adresu: [email protected]

Zaprimljeni materijali se ne vraćaju. Dobitnik nagrade bit će proglašen na devetim Danima Ivana viteza Trnskog koji će se održati od 2. do 4. svibnja 2019. godine, a knjiga će biti predstavljena javnosti na desetim Danima Ivana viteza Trnskog u svibnju 2020. godine.

Natječaj je otvoren do 15. travnja.

Dani Ivana viteza Trnskog organiziraju se uz potporu Općine Novigrad Podravski, Ministarstva kulture te Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

zatvori