Četvrtak, 25. travnja 2024.

Rekorder vikenda vozio automobil s 3,30 promila, mladi vozač završio na pet dana u zatvoru

Osam prometnih nesreća dogodilo se tijekom vikenda na prometnicama Koprivničko-križevačke županije. Samo je jedna bila s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene; bio je to sudar u Glogovnici u petak poslijepodne, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog neprilagođene brzine – četiri, a jedna se dogodila zbog nedržanja životinje pod nadzorom; jučer je u Herešinu osobni automobil naletio na psa. Zanimljiva je bila i nesreća koja se u petak dogodila na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, kada su s autobusa otpali kotači i udarili u osobni automobil.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće, a jedan od njih bio je mladi vozač.

Tijekom vikenda policijski su službenici sankcionirali 195 prometnih prekršaja, od kojih se 28 odnosilo na alkohol, 59 na brzinu, 19 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i tri na nepropisno korištenje mobitela. Jedna je osoba odbila ispitivanje na prisutnost droge u organizmu. Tri su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a četiri su uhićena, pri čemu je jedan završio i u zatvoru (vidi posljednji odlomak).

Alkoholni rekorder vikenda bio je 42-godišnjak koji je u nedjelju navečer u Dropkovcu upravljao osobnim automobilom s 3,30 promila u organizmu, zbog čega je uhićen. Nije bio daleko od nacionalnog vikend-rekordera koji je “napuhao” 3,73 promila na području Policijske uprave virovitičko-podravske.

U policijskoj evidenciji brzinu kretanja najviše je prekoračio vozač koji je u petak prijepodne upravljao teretnim automobilom brzinom od 107 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 50, u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu.

Šest mladih vozača tijekom vikenda je zatečeno kako upravljaju pod utjecajem alkohola. Najviše promila -1,84 – imao je 21-godišnjak koji je u petak poslijepodne prouzročio prometnu nesreću u Križevcima te napustio mjesto događaja. Uhićen je i sud ga je poslao na pet dana u bjelovarski zatvor.

zatvori