Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Prijavite svoje radove za ovogodišnji Drava Art Biennale

Biennale – događaj koji se održava svake druge godine u sklopu sada već tradicionalnog projekta Muzeja Grada Koprivnice za ovogodišnju izložbu već je sad u pripremi.

Uvijek aktualna tema vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada ove godine dobiva svoj nastavak u sklopu Drava Art Biennala, za koji je početkom ožujka objavljen javni poziv iz gradskog muzeja.

Pozivaju se umjetnici da se prijave s najviše dva rada (koje umjetnik/ca sam producira), u bilo kojoj tehnici, mediju ili načinu izraza. Prijavi je potrebno priložiti:

  • CV
  • fotografije / video / nacrt rada
  • kratku izjavu/obrazloženje o radu i opis rada – materijal, dimenzije i prostornu dispoziciju
  • kontakt

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje teme vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova.

Radove će odabrati peteročlani kustoski tim: Ana Kovačić, Helena Kušenić, Valentina Radoš, Tanja Špoljar Maša Zamljačanec. Realizacija ovog projekta obuhvaća skupnu izložbu odabranih autora u Galeriji Koprivnica. Rok za prijavu radova je 31. svibnja 2019. godine.

Izložbeni koncept će se, uz izbor prijavljenih radova, upotpuniti i uključivanjem referentnih autora čija je produkcija orijentirana na ovu problematiku.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Koprivnica od 13. rujna do 3. studenoga 2019.

Prijave dostaviti e-mailom ili na adresu: Muzej grada Koprivnica (Helena Kušenić), Trg dr. Leandera Brozovića 1, 48 000 Koprivnica.

zatvori