Utorak, 26. ožujka 2024.

PRIJATELJSKA UTAKMICA Mladi hrvatski reprezentativci vratili dva pogotka zaostatka protiv Italije, Bruno Bogojević nije ulazio u igru

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21. godine danas su u Frosinoneu odigrali prijateljski susret protiv vršnjaka iz Italije u sklopu priprema za ovoljetno Europsko prvenstvo.

U redovima Hrvatske U-21 reprezentacije nastupili su bivši igrači Slaven Belupa Kristijan Bistrović i Nikola Katić, a napadač Farmaceuta Bruno Bogojević nije ulazio u igru.

Mladi Talijani poveli su iz prve prave prilike u 22. minuti utakmice, a pogodio je glavom Bastoni nakon ubačaja iz kornera. Samo četiri minute kasnije Talijani su povećali svoje vodstvo preko Locatellija na gotovo identičan način kao i kod prvog pogotka. Hrvatska u prvom poluvremenu nije stvorila ozbiljniju šansu, a na predah se otišlo s vodstvom Italije od 2:0.

Početkom drugom poluvremena iz igre je izašao Kristijan Bistrović koji je odigrao solidnih 45 minuta, a umjesto njega je ušao Luka Ivanušec.

Hrvatska se vratila u utakmicu preko kapetana Alena Halilovića koji je u 58. minuti sjajnim udarcem s 25 metara pogodio za 2:1. Hrvatska se u potpunosti vratila u utakmicu u 78. minuti kada se u domaćem šesnaestercu najbolje nakon ubačaja iz kornera snašao Kalaica.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i susret je završio s konačnih 2:2.

Ponedjeljak, 25. ožujka
18:30
Italija – Hrvatska 2:2 (0:0)

Sastav Hrvatske U-21: Posavec, Kalaica, Katić, Bradarić, Sosa, Bašić, Bistrović, Šunjić, Uremović, Halilović, Jakoliš
Trener: Nenad Gračan

zatvori