Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Predstave ‘Soldat’ KUD-a Mudlin iz Peteranca i ‘Umrjeti s osmješkom’ u jakoj konkurenciji proglašene najboljima na Županijskoj smotri kazališnih amatera

Našu će županiju na državnoj smotri kazališnih amatera predstavljati čak dvije predstave.

Na županijskoj smotri koja se protekli vikend održala u Đurđevcu glavne nagrade dobile su predstave ‘Soldat’ KUD-a Mudlin iz Peteranca, kao i Predstava ‘Umrjeti s osmješkom’ dramske sekcije KaoKaotis koprivničkog Ludens Teatra.

U jakoj konkurenciji od deset izvedbi odabrane su upravo predstave KUD-a Mudlin, koja je osvojila nagrade i za njegovanje kulturne baštine te najbolju glavnu žensku ulogu (Katarina Herman) te ‘Umrjeti s osmješkom’ skupine KaoKaotis, koja je nagrađena još i za režiju te inovativnost.

Tekst predstave “Soldat” koji potpisuje Vesna Hadelan ujedno je proglašen najboljim tekstom smotre. Režiju i scenografiju predstave potpisuje Ivan Derdić, a kostimografiju Zlatica Dolenec.

Podsjetimo da je KUD Mudlin kao jedan od pobjednika županijske smotre i prošle godine zajedno s Ludens Teatrom predstavljao našu županiju na državnoj smotri kazališnih amatera.

Vrijedno je spomenuti kako je za sporednu mušku ulogu nagradu dobio Mihovil Maloča iz skupine Kamikazalište Ludens Teatra.

Na smotri su uz KUD Mudlin i KaoKaotis nastupili i kulturna udruga “Tomislav Franjić” iz Kalinovca, sekcije “Diletanti” i “Komedijaši”, Glumišna družina Virje, Književno-medijski kutak KUD-a “Ivan vitez Trnski” Novigrad Podravski, Dramska sekcija HKUD-a “Frankopan” Ferdinandovac, Dramski studio Ludens teatra; sekcija “Kamikazalište”, Dramska skupina KUD-a Delovi i Gradsko kazalište Đurđevac.

U nastavku donosimo promo trailer koji su na svojoj Facebook stranici podijelili iz KUD-a Mudlin.

Nagrade XVI. Županijska smotra kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije:

Najbolja režija: Karlo Kučanda, Dramski studio Ludens teatra Koprivnica – skupina Kaokaotis, predstava “Umrjeti s osmješkom”

Inventivnost: Dramski studio Ludens teatra Koprivnica – skupina Kaokaotis, predstava “Umrjeti s osmješkom”

Najbolja sporedna ženska uloga: Marta Horvat, Dramska sekcija HKUD-a “Frankopan” Ferdinandovac, predstava “Brat sim, brat tam”

Najbolja sporedna muška uloga: Mihovil Maloča, Dramski studio Ludens teatra Koprivnica – skupina Kamikazalište, predstava “Plodno tlo”

Najbolja glavna ženska uloga: Katarina Herman, KUD “Mudlin” Peteranec, predstava “Soldat” –

Najbolja glavna muška uloga: Franjo Božo, Dramska sekcija HKUD-a “Frankopan” Ferdinandovac, predstava “Brat sim, brat tam”

Najbolji tekst: Vesna Hadelan, predstava KUD-a “Mudlin Peteranec – “Soldat”

Njegovanje kulturne baštine: KUD “Mudlin” Peteranec, predstava “Soldat”

Kostimografija: Ana Plantić, predstava “Ljubav nema jedno ime”

Scenografija: Katarina Franjo, predstava “Tenja”

Najbolje predstave: KUD “Mudlin” Peteranec, predstava “Soldat” i Dramski studio Ludens teatra Koprivnica – skupina Kaokaotis, predstava “Umrjeti s osmješkom”

Dvije najbolje predstave nastupit će na državnoj smotri koja se održava u svibnju u Vodicama te tako predstavljati našu županiju.

zatvori