Srijeda, 24. travnja 2024.

PRATITE UŽIVO U tijeku je 16. sjednica koprivničkog Gradskog vijeća

Koprivnički gradski vijećnici okupili su se na 16. sjednici aktualnog saziva.

Na dnevnom redu je 20 točaka, među kojima je najvažnija ona o dva kreditna zaduženja Grada Koprivnice, većem kratkoročnom i manjem dugoročnom. Kratkoročna su zaduženja u posljednje vrijeme jedinicama lokalne samouprave posebno zanimljiva, ali i potrebna, rekao je uoči sjednice Radio Dravi predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal:

– Predfinanciranje velikog broja europskih projekata koje Grad Koprivnica radi je nemoguće raditi iz izvodnog prihoda koje Grad ima jer onda sve drugo mora stati, a to je nemoguće. Kratkoročna zaduženja nam omogućuju da možemo popratiti sve europske projekte – pojasnio je Pal i dodao da su kamate na kratkoročna zaduženja vrlo male, a novac se može povući tek kad su projekti realizirani.

Koprivnički vijećnici danas će glasati i o odobrenju dugoročnog zaduženja: – To je jedno zaduženje koje nije veliko, koje je na petnaestak godina, relativno malen novac, ali bismo mogli zatvoriti sve naše konstrukcije koje imamo i kredite koje imamo. Sad to možemo prebiti pod povoljnijim kamatnim uvjetima – kazao je Pal.

Na dnevnom redu današnje je sjednice i Izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine.

– To je uvijek interesantna točka u kojoj bi gradonačelnik trebao dati vijećnicima, a onda i građanima, informaciju što se sve radilo u ovom gradu, a bilo je direktno vezano uz njegov posao. To je interesantna točka i oporbi koja vrlo često postavlja pitanja, iskazuje nezadovoljstvo, ali možda nekada i zadovoljstvo.

Osim toga, bit će predstavljeno i Izvješće o radu komunalnog redarstva Grada Koprivnice za prošlu godinu:

– Isto vrlo interesantna točka. Naše komunalno redarstvo uvijek ima jako puno posla, građani su nekad zadovoljni, nekad nezadovoljni. Kroz ovo izvješće koje ćemo mi prihvatiti ili ne prihvatiti mi kao vijećnici moći ćemo pohvaliti naše redarstvo ili ga možda na neke stvari uputiti da treba bolje ili možda iskazati nezadovoljstvo.

Spomenimo kako će koprivnički vijećnici danas odlučivati i o strategiji razvoja grada Koprivnice, čije izvješće pokazuje stvaraju li se uvjeti za gospodarski, kulturni, ali i društveni rast grada:

– Kroz to izvješće bismo ipak mogli vidjeti jesmo li strateške pravce za razvoj našeg grada iscrtali svi skupa i u prošlom mandatu, ali naravno i u ovom i kako ih provodimo jer je to doista nešto što bi nas sve dugoročno trebalo zanimati – zaključio je Pal.

Sjednicu koja je počela u 16 sati možete pratiti uživo na ovoj poveznici.

Dnevni red sjednice možete vidjeti ovdje (.docx).

zatvori