Četvrtak, 25. travnja 2024.

Poznati arhitekt Hrvoje Njirić za Grad Koprivnicu izradit će studiju koja će biti temelj predstojeće obnove Zrinskog trga

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i poznati arhitekt Hrvoje Njirić potpisali su jučer ugovor o izradi urbanističko-arhitektonske studije šire zone gradskog centra u Koprivnici.

Studijom će se definirati urbanističko-arhitektonski koncept šire zone centra grada s razradom ključnih lokacija unutar obuhvata. Cilj će joj biti konceptualno sagledati postojeće stanje te buduće smjernice razvoja gradske jezgre u skladu s odrednicama urbanističkog i arhitektonskog nasljeđa, načelima zaštite kulturne i prirodne baštine, odrednicama održivog razvoja, zelenog urbanizma, zadovoljavanja potreba građana za korištenjem javnog gradskog prostora te provedivosti i poticanja razvojnih potencijala prostora, kažu iz Grada Koprivnice.

Studija će ujedno biti i stručna podloga za izradu izmjena i dopuna prostornih planova.

Rok za izradu studije je 75 dana, što znači da ju očekujemo početkom lipnja.

Ugovor o njenoj izradi potpisali su gradonačelnik Mišel Jakšić kao predstavnik naručitelja – Grada Koprivnice i Hrvoje Njirić za izvršitelja, tvrtku “Njirić plus arhitekti”. Potpisivanju ugovora prisustvovale su i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnica gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Jasna Golubić.

Foto: koprivnica.hr
zatvori