Četvrtak, 18. travnja 2024.

Policija privela trojicu navijača, zbog ‘bengalki’ i pogrdnih uzvika obavlja i kriminalističko istraživanje

Od 2.300 navijača, među kojima su bila i 730 gostujuća, dvojica su na osam dana dobila mjeru opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije. Ujedno su podneseni i optužni prijedlozi.

Objavila je to lokalna policija nakon utakmice domaćeg prvoligaškog prvenstva koju su jučer u Koprivnici odigrali koprivnički Slaven Belupo i splitski Hajduk.

Kako stoji u službenom izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke, dvojica sankcioniranih Hajdukovih navijača privedena su zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkog sredstva i to prema prekršaju iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Policija je prema istom propisu privela i jednog navijača koji nije posjedovao ulaznicu za utakmicu, te je i protiv njega podnijela optužni prijedlog.

Tijekom utakmice gostujući navijači aktivirali su 11 pirotehničkih sredstava – “bengalki”, a s tribina su na teren bacili i palicu za bubanj. Svemu tome su dodali i izvikivanje pogrdnih sadržaja zbog čega je, kako navodi policija, u tijeku i kriminalističko istraživanje.

zatvori