Utorak, 23. travnja 2024.

PODRAVKINA EUROPSKA IDILA Cure, svaka vam čast na borbi, nakon dugo vremena digle ste Koprivnicu na noge

Rukometašice Podravka Vegete završile su svoju ovosezonsku europsku avanturu.

U nedjelju su, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala EHF Kupa, na koprivničkom parketu pobijedile danski Herning-Ikast. U prepunoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ Podravkašice su slavile s 24:18, ali pobjeda od šest razlike nije bila dovoljna da se nadoknadi poraz (34:26) iz Danske, bile su kratke za dva gola.

Kad govorimo o rezultatu, Podravka je u jednom trenutku susreta protiv Herning-Ikasta imala i potrebnih osam pogodaka razlike, ali ‘crna rupa’ u igri uzela je danak. Međutim, ne treba žaliti za ispadanjem jer nitko na početku sezone nije mogao prognozirati da će koprivničke rukometašice igrati u završnici EHF Kupa. Osim toga, treba uzeti u obzir i da su trener Zlatko Saračević i njegove igračice nakon dvije godine izborili plasman u grupnu fazu Lige prvakinja. I sam Saračević nebrojeno je puta naglašavao da trenutnoj ekipi nedostaje iskustvo igranja europskih utakmica, no u Ligi prvakinja ipak su pokazale da se mogu nositi s nominalno jačim protivnicama. U iznimno izazovnoj skupini s mađarskim ‘teškašem’ Györom, slovenskim Krimom i njemačkim Thüringerom, Podravkašice su završile na posljednjem mjestu koje ih je odvelo u grupnu fazu EHF Kupa. I tu su zaista briljirale.

Pobjedama protiv španjolske Bera Bere, danskog Nykobinga i rumunjske Craiove, koprivničke rukometašice zasluženo su prošle u četvrtfinale EHF Kupa gdje su samo dvije lopte odlučivale o prolasku u polufinale.

Ipak, Podravkašice su najveću pobjedu ostvarile time što je cijeli grad živio uz njih. U svakoj domaćoj utakmici dvorana Gimnazije ‘Fran Galović’ bila je dupkom ispunjena, a fantastična atmosfera vodila je Podravkašice do pobjeda. Naravno, tu su veliku ulogu odigrali i Kronikusi. Navijački žar okupio je solidnu ekipu navijača i nakon više godina pokazali su da i naše i njihove ‘mezimice’ dobivaju zasluženu vatrenu i bučnu podršku.

– Dragi prijatelji rukometa, drage igračice, navijači, Kronikusi! Sinoć smo svi zajedno doprinijeli jednom izuzetno važnom cilju: naša mala Koprivnica opet ima puno pravo nazivati se rukometnom metropolom! Onaj huk i ludilo kada smo došli na osam razlike nije se u ovom gradu čuo valjda 13 godina… Iako ne idemo dalje, ova pobjeda mnogo nam znači i dugo ćemo pamtiti jučerašnji dan. HVALA VAM SVIMA! – stoji na Facebook stranici Kronikusa, navijačke skupine RK Podravka Vegete.

Snimio Marko Posavec.

I same igračice ‘bacale su se na glavu’ u svakoj utakmici, a suze nakon utakmice protiv Herning-Ikasta govore koliko vole ovaj grad, ljude i klub i rukomet. Korina Karlovčan, domaća igračica i velika uzdanica Zlatka Saračevića u europskim utakmicama itekako je emotivno doživjela ovu europsku sezonu. Njoj je kao domaćoj igračici bilo najljepše istrčati u prepunoj dvorani, ali jednako su se osjećale i sve druge.

– Ova sezona je u zadnjih nekoliko godina jako dobra za Podravku u europskom smislu. Nadam se da će svake godine biti sve bolje i bolje. Mislim da je ovo početak jedne bolje i nove Podravke. Neopisivo je kad igraš u punoj dvorani, a pogotovo punoj gledatelja Podravke. Mislim da je meni kao domaćoj igračici najljepši osjećaj istrčati u svojoj domaćoj dvorani pred domaćom publikom. Mislim da su ljudi koji nas prate i gledaju prepoznali u nama srčanost i borbenost jer smo stvarno svi davali svoj maksimum u svakoj utakmici – rekla je Korina Karlovčan, krilna igračica Podravka Vegete.

Snimio Marko Posavec.

Slažem se i s HRT-ovim komentatorom Vikijem Ivanovićem koji je u live prijenosu utakmice protiv Herning-Ikasta rekao da Koprivnica nema za čime žaliti. I zaista, svi koji vole Podravka Vegetu mogu biti zadovoljni ovom europskom sezonom. Rezultati dođu i prođu, ali atmosfera oko kluba će se još dugo pamtiti.

Cure, hvala vam na svim lijepim trenucima u ovoj europskoj sezoni, zaslužile ste veliki pljesak cijelog grada.

zatvori