Četvrtak, 25. travnja 2024.

UOČI KLJUČNE UTAKMICE Saračević: Da bismo pobijedili Dankinje, moramo biti na maksimumu svojih mogućnosti

Rukometašice Podravka Vegete ove će nedjelje pokušati napraviti čudo i izbaciti danski Herning-Ikast u uzvratnoj utakmici četvrtfinala EHF Kupa. Podsjetimo, koprivničke rukometašice prije tjedan dana izgubile su prvu utakmicu u Danskoj s velikih osam pogodaka razlike (34:26).

Unatoč visokom porazu, u klubu vjeruju kako imaju snage za potpuni preokret.

– Na našu žalost, ekipa Herning-Ikasta pokazala je da je jedan od favorita za osvajanje ovogodišnjeg EHF Kupa. Poraz od osam razlike iz prve utakmice jako je težak za stići, ali nije nedostižan. Mi se ne predajemo, pred nama je još 60 minuta i očekujemo od naših cura da završe utakmicu na što pozitivniji način – rekla je na konferenciji za medije sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović.

U pozitivnom duhu je i krilna igračica Nikolina Zadravec: – Atmosfera u ekipi je dobra i mogu garantirati da ćemo se boriti svih 60 minuta te “ginuti” na terenu. Ovim putem pozvala bih sve gledatelje da nam budu vjetar u leđa i naš osmi igrač te se nadamo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Mi prvenstveno moramo vjerovati u sebe da možemo dobiti utakmicu protiv Herning-Ikasta.

Nikolina Zadravec. Snimio Marko Posavec.

Trener Zlatko Saračević u svojoj je igračkoj i trenerskoj karijeri mnogo puta bio u situaciji kada je lovio veliki rezultatski zaostatak. Kao ključni faktor za senzaciju protiv Herning-Ikasta Saračević vidi navijačku atmosferu u dvorani Gimnazije “Fran Galović” koja bi po svemu sudeći ponovno trebala biti na vrhuncu.

– U prvoj utakmici u Danskoj pokazalo se da je ekipa Herning-Ikasta fizički jača od nas. U nedjelju moramo smanjiti tehničke greške na minimum i ne smijemo se dati iskontrirati. Kada igrate utakmice u kojima stižete rezultat, ne smijete ganjati razliku jer u tom slučaju sigurno ćete “poginuti”. Da bi pobijedio ekipu poput Herning-Ikasta, moraš biti na gornjem maksimumu svojih mogućnosti. Nama je primarni cilj pobijediti Herning-Ikast, a ako se otvori šansa za rezultatski povratak treba ju maksimalno iskoristiti. Želim da dvorana bude puna jer jedino tako možemo doći do pozitivnog rezultata – zaključio je Saračević.

Što se tiče igračkog kadra, manjih problema s ozljedom koljena ima vratarka Antonia Tucaković, a treninzima se vratila i Elena Popović koja je desetak dana bila van pogona zbog bolesti.

U dvorani će ponovno biti slatka i slana iznenađenja za sve navijače. Također, i ovoga puta će u dvorani biti postavljena navijačka foto-kabina koja će biti u funkciji dva sata prije utakmice kako bi svi navijači mogli dobiti fotografiju za uspomenu.

Utakmica Podravka Vegete i Herning-Ikasta na rasporedu je u nedjelju, 10. ožujka s početkom u 17 sati. Prenosit će se uživo na Drugom programu HRT-a.

zatvori