Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO: USUSRET USKRSU Na Zrinskom trgu svečano je otvorena nova izložba velikih pisanica

Tradicionalna izložba Pisanica od srca tematskog naziva ‘Ususret Uskrsu’ otvorena je danas na središnjem koprivničkom trgu.

Pisanice koje su redom slikali timovi slikara naive turistička je atrakcija koja već dvanaestu godinu zaredom u ovo vrijeme krasi Zrinski trg.

Snimio Krešo Puklavec

– Osnovni cilj nam je promocija naive, isto tako promocija ovog dijela naše županije, pogotovo ovog dijela gdje se nalazi ishodište naivne umjetnosti – rekao je na otvorenju župan Darko Koren.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev više nam je rekla o organizaciji ove izložbe koju je popratio i prigodni program:

Snimio Krešo Puklavec

– Dvanaest godina zaredom na glavnom trgu organiziramo izložbu. Tu su i naši najmlađi, polaznici vrtića Dječji vrtić Vrapčić podružnice Koprivnički Ivanec koji su pripremili prigodni program.

Kako je priprema ovogodišnjih pisanica izgledala, rekao nam je više jedan od slikara Zlatko Štrfiček:

Snimio Krešo Puklavec

– Moj tim i ja smo oslikali sveukupno pet pisanica. Dakle kolege Gregurić, Pongrac, Jaković i ja. I ove godine pisanice putuju van Hrvatske, dvije odlaze u Poljsku, točnije Varšavu i Krakov, jedna će biti na Šolti, jedna ide u Čakovec i jedna u Zagreb. Kao što vidite, veliki je interes za naše pisanice i ove godine.

Izložba pisanica na Zrinskom trgu je otvorena sve do 15. travnja.

zatvori