Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Održana početna konferencija projekta ‘Zaposli pa pomozi’

Početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi“održana je u četvrtak, 28. veljače u Novigradu Podravskom.

Spomenuti projekt provodi se u okviru Programa Zaželi, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području 9 općina Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom zaposlit će se ukupno 49 žena koje će se brinuti za 220 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kune, a trajanje projekta je 30 mjeseci.

Početnu konferenciju projekta otvorio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, koji je pozdravio sve prisutne te se zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci u ovom i u ostalim projektima. Načelnik Brljek zahvalio se i svim partnerima na dosadašnjoj suradnji, a poglavito PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, na tehničkoj i stručnoj pomoći i podršci.

U uvodnom dijelu početne konferencije svim prisutnima obratio se zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je dao usrdnu podršku Koprivničko-križevačke županije na ovom ali i sličnim projektima. Prisutnima se također obratila i ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, koja je naglasila ulogu PORE u pripremi i aplikaciji ovakvih projekata te stručnoj i tehničkoj pomoći jedinicama lokalne samouprave u provedbi istih.

O značaju ovog projekta za pripadnice ciljane skupine i krajnje korisnike, prisutnima su se ispred projektnih partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, Centra za socijalnu skrb Koprivnica te Općine Legrad, obratili predstojnica Vesna Kuterovac, ravnatelj Danijel Rušak i načelnik Ivan Sabolić. Nakon uvodnog dijela svim prisutnima obratio se voditelj projekta Petar Papac koji je sudionike upoznao sa ciljevima i aktivnostima projekta.

Početnu konferenciju projekta zaključio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, zahvalivši se još jednom institucijama, partnerima i sudionicima projekta na dosadašnjoj suradnji u provedbi. Načelnik Brljek također se zahvalio Učilištu Studium iz Vukovara, koje je vršilo edukaciju pripadnica ciljane skupine, ravnateljici gospođi Vesni Križan iz „Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica”, gospodinu Peji Petrović vlasniku „Doma za starije i nemoćne osobe Petrović” iz Novigrada Podravskog, gospođi Ivanki Stanešić direktorici „Dom Stanešić” iz Virja.

Zahtjevan posao u realizaciji prijevoza žena na odabrane programe edukacija i na stručnu praksu, odradila je tvrtka „Podravina expresstours” iz Đurđevca, vlasnika gospodina Branka Ormanca, dok je tvrtka „Superprint „ iz Koprivnice, vlasnika gospodina Božidara Vrabelja, izradila promotivne materijale i dobavila pakete radne odjeće i obuće za 49 žena.

Tvrtka „Pik Dama” iz Koprivnice, vlasnika gospodina Živorada Ostoića nabavila je bicikle za pripadnice ciljane skupine. Načelnik Brljek također se zahvalio i tvrtki „STM” Malsch De. i predstavniku tvrtke gospodinu Mladenu Levaku na donaciji reflektirajućih prsluka za sve pripadnice ciljane skupine.

zatvori