Srijeda, 24. travnja 2024.

OD STROJNICE DO LSD-a Policija uhvatila naoružanu skupinu preprodavača droge

Podravsko-prigorska policija uhitila je četvoricu muškaraca zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te omogućavanja trošenja droga, a osim toga kod njih je pronađeno i oružje i streljivo.

Riječ je o muškarcima u dobi od 24, 23 i 39 godina sa zagrebačkog područka je o 23-godišnjem mladiću sa šireg križevačkog područja. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke, sumnja se da je osumnjičeni 24-godišnjak prodavao razne droge – amfetamin, ecstasy i marihuanu – većem broju osoba s križevačkog i zagrebačkog područja. Isto to, sumnja se, radio je i 23-godišnjak iz okolice Križevaca, s tim da je drogu i davao drugim osobama, ne samo prodavao.

Sumnja se da je najstariji od njih, 39-godišnjak, drogu posjedovao radi daljnje prodaje, a prodavao ju je osumnjičenom 24-godišnjaku. Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak sa zagrebačkog područja marihuanu prodavao osumnjičenom 24-godišnjaku i 23-godišnjaku te drugim osobama sa zagrebačkog područja.

Dio zaplijenjenih predmeta. Foto: PU koprivničko-križevačka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija im je ukupno oduzela 2032 grama amfetamina, 2619 grama marihuane, 161 gram ecstasyja, 42 doze LSD-a, devet mobitela, tri digitalne vage, jedan uređaj za vakuumiranje i 37 plastičnih vrećica, ali i tri pištolja, jednu strojnicu Ero, 86 komada streljiva i više stotina kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

zatvori