Srijeda, 24. travnja 2024.

Nova pobjeda rukometašica Podravke uoči uzvrata četvrtfinala EHF Kupa

Rukometašice Podravka Vegete danas su upisale nova dva boda u domaćem prvenstvu. U utakmici 18. kola Prve rukometne lige za žene u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani pobijedile su Umag s 40:18, 19:9 na poluvremenu.

Bio je to još jedan “lakši trening” za koprivničku ekipu koja je već u šestoj minuti imala šest golova prednosti. Sedam pogodaka zabila je Korina Karlovčan, a šest je dodala Nikolina Zadravec. Sve su igračice dobile minutažu, a gotovo sve upisale su se i na listu strijelaca.

Na poluvremenu je član Nadzornog odbora RK Podravke Dražen Sačer u ime kluba uručio cvijeće mladoj Patriciji Firšt koja povremeno nastupa i trenira s prvom ekipom.

Izvor: rk-podravka.hr

Sve su oči sada naravno uprte u sljedeću Podravkinu utakmicu, uzvrat četvrtfinala EHF Kupa protiv danskog Herning-Ikasta. Naše rukometašice morat će nadoknaditi zaostatak od osam golova iz prethodnog susreta kako bi prošle u polufinale. Ponovno se očekuju pune tribine koprivničke dvorane, a susret je na rasporedu u nedjelju, 10. ožujka s početkom u 17 sati.

Prva HRL – 18. kolo
RK Podravka Vegeta – ŽRK Umag 40:18 (19:9)

Gimnazija Fran Galović Koprivnica. Gledatelja: 300. Suci: Luka Šipoš (Trnovec Bartolovečki) i Marko Zeko (Šenkovec). Nadzornik: Zdravko Golub (Čakovec).

RK Podravka Vegeta: Risović 5, Ećimović 5, Tucaković 3; Zadravec 5, Turk 4, Holešova, Karlovčan 7, Jandrašić 1, Milošević 5, Džono 1, Milosavljević 4, Ikhneva 3, Franušić 3, Chigirinova 2, Debelić 3, Yezhykava 2. Trener: Zlatko Saračević

ŽRK Umag: Zubak 2, Blašković 10; Selar, Imamović, Ljubić 4, Miočinović 7, Jajčević 4, Pratljačić 1, Bunić 1, Kernjus 1, Pavković, Bunić, Brkljača. Trener: Jakša Boglić

Isključenja: Podravka Vegeta 4min. (Turk, Franušić)/ŽRK Umag 6 min. (Ljubić 2+2, Kernjus)

Sedmerci: Podravka Vegeta / ŽRK Umag 3 (5)

zatvori