Utorak, 23. travnja 2024.

NEOBIČNA SUDAČKA ODLUKA Napadač Reke isključen zbog konflikta s publikom, glavni sudac Kovačev: Isključio sam ga zato što takvom ponašanju nije mjesto na terenu

Utakmicu 15. kola Druge županijske nogometne lige između domaće Panonije iz Peteranca i gostujuće Reke obilježilo je isključenje napadača gostujuće momčadi Mateja Mihelčića zbog nesportskog ponašanja, odnosno verbalnog konflikta s domaćom publikom.

Incident se zbio nakon vodećeg pogotka Reke kada je Mihelčić prilikom slavlja ušao u verbalni konflikt s domaćom publikom nakon čega mu je glavni sudac Mihael Kovačev pokazao drugi žuti karton (prvi je zaradio zbog učestalog komentiranja sudačkih odluka). Šokirani Mihelčić morao je napustiti igru, a njegova momčad do kraja utakmice igrala je s igračem manje

– Od početka utakmice jedan gospodin iz domaće publike konstantno nas je vrijeđao i nazivao svakakvim pogrdnim imenima. Nakon što mi je poništen pogodak, dotični gospodin iz publike mi se obratio s riječima ‘J…m ti mater‘. U silnoj navali adrenalina uzvratio sam mu istom mjerom, a sudac Kovačev dao mi je drugi žuti karton. Moj postupak svakako nije primjeren, ali isto tako smatram da mi igrači ne bi trebali dobivati kartone zbog toga što ne damo na sebe – rekao je Mihelčić.

Matej Mihelčić (skroz desno) // Izvor: Matej Mihelčić (Facebook)

U vezi sporne situacije kontaktirali smo i glavnog sudca Mihaela Kovačeva.

– Mihelčiću sam dao žuti karton zbog toga što takvom ponašanju nije mjesto na nogometnom terenu. Od samog starta utakmice komentirao je moje odluke i više sam ga puta upozorio. Nakon incidenta s domaćom publikom morao sam ga isključiti iz igre, a njegov pogodak bio je neregularan tako da stojim iza svoje odluke – pojasnio je Kovačev.

Što se same utakmice tiče, Rečani su poveli preko Popovića, ali nakon isključenja njihovog ponajboljeg igrača Mihelčića bilo je vidljivo da teško mogu zadržati vodstvo. U nastavku susreta nogometaši Panonije su došli do potpunog preokreta pogotcima Mučića i Raca (2). Panonija je tako slavila s konačnih 3:1, a susret će svakako biti zapamćen po nesvakidašnjem isključenju.

Jučer nakon utakmice oglasio se i trener gostujuće ekipe Darko Napan.

– Dugo sam u nogometu, ali ovakvu nepravdu nisam nikad doživio. Već drugu utakmicu za redom isključili su nam igrača bez odgovarajućeg kriterija, a danas nam je glavni sudac poništio i regularan pogodak – rekao je Napan.

Panonija se trenutno nalazi na drugom mjestu prvenstvene tablice, a za vodećom Mladosti iz Sigeca kasne četiri boda. Rečani su pak ovim porazom pali na 10. mjesto, a u sljedećem kolu protiv Kalnika igrat će i bez svojeg ponajboljeg igrača Mihelčića.

zatvori