Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nemčići u posjetu Grčkoj u sklopu Tjedna mobilnosti

U sklopu projekta ‘Znam odakle sam’ četvero učenika koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski ovoga je vikenda otputovalo u Grčku.

U mjestu Spili na Kreti organiziran je susret s projektnim partnerima iz Grčke, Španjolske, Mađarske, Italije te s glavnom koordinatoricom projekta iz Poljske, Magdalenom Kotowskom.

Učenici će imati prilike “upiti” grčku kulturu iz prve ruke u suživotu s grčkim obiteljima koje će im otvoriti vrata svoga doma i ugostiti ih na tjedan dana.

Već ih je prvog radnog dana dočekalo predstavljanje korizmenih običaja te tradicija dočeka proljeća. U ostatku tjedna očekuju ih brojne aktivnosti, poput upoznavanja grčkog obrazovnog sustava, posjet Heraklionu, Knosu, Rethymnu, akvariju, samostanima…

U planu je i nekoliko radionica povezanih s grčkom tradicijom te na samom kraju tjedna i svečani ručak s gradonačelnikom. Bit će ovo ujedno i sjajna prilika za sve sudionike da se služe stranim jezikom u stvarnim situacijama.

Četvero učenika odabrano je školskim natječajem: Marko Franjo (6. r.), Sara Salajpal (7. r.), Eva Šimunić (7. r.) i Barbara Džendžo (8. r.). Oni su otišli kao mali ambasadori u Grčku u sklopu Tjedna mobilnosti, u pratnji učiteljica Željke Hanžek i Đurđice Pošte.

Ovo je prvo putovanje učenika u sklopu spomenutog projekta u neku drugu zemlju. Međutim, valja napomenuti kako je upravo škola Antun Nemčić Gostovinski prethodno bila domaćin drugim školama partnerima u prosincu prošle godine.

zatvori