Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NAKON UTAKMICE Slaven Belupo oglasio se o ograničenoj prodaji karata, igrač nije napao šefa osiguranja

Jučerašnja utakmica Slaven Belupa i Hajduka neće ostati zapamćena samo po nevjerojatnom rezultatskom preokretu u posljednjih pet minuta.

Val nezadovoljstva iskazali su gostujući navijači, ogorčeni činjenicom da su na glavnu tribinu mogli samo žitelji pet sjevernih županija. Glavni sudac utakmice prijavio je da se direktor Slavena s njim htio fizički obračunati te da mu je prijetio, a došlo je i do naguravanja u prostorijama stadiona nakon susreta. No, nije točno da je igrač Slavena napao voditelja osiguranja zbog toga što mu roditelji i djevojka nisu mogli ući na stadion, kako su objavili pojedini mediji.

Kako je objavio Dalmatinski portal, na glavnu tribinu stadiona mogli su ući samo gledatelji kojima je na osobnoj iskaznici kao mjesto prebivališta bilo naselje u Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj ili Virovitičko-podravskoj županiji. Potvrdili su to fotografijom uputa koje su dobili prodavači ulaznica na stadion. Tako su svi koji nisu bili iz navedenih pet županija utakmicu mogli pratiti ili iz dijela tribine za gostujuće navijače ili nisu mogli ući na stadion.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

O tome su se maloprije priopćenjem očitovali iz kluba. “Upute policije i zaštitarske službe naložile su da se za domaći dio tribine karte prodaju ljudima iz pet županija, a za gostujuću ljudima iz svih županija kako bi se lakše kontrolirali možebitni problemi. Razumijemo frustraciju nekih navijača, ali zbog sigurnosti na stadionu morali smo se pridržavati uputa te smo prema propisima morali ‘odvojiti’ domaće od gostujućih navijača što je, s obzirom na popularnost splitskog kluba u cijeloj Hrvatskoj, vrlo teško u Koprivnici”, stoji u priopćenju iz koprivničkog prvoligaša.

Međutim, iz policije kažu da takve upute nisu došle od njih, što nam je potvrdila policijska službenica za odnose s javnošću PU koprivničko-križevačke Dijana Žagar. Ostaje nejasno tko je onda naložio takvu podjelu gledatelja, s tim da se to, prema riječima navijača, nije počelo događati jučer.

Iz Slavena kažu i da su maksimalno izašli u susret gostujućim navijačima te da su Hajduku uvijek dobri domaćini:

Ono što je naš klub bio dužan osigurati gostujućim navijačima je 5% kapaciteta stadiona što je otprilike 160 karata ili kapacitet posebno ograđenog prostora za gostujuće navijače što je otprilike 350 karata. Kako bi apsolutno svi navijači Hajduka bili prisutni na utakmici i bodrili svoj klub, Slaven Belupo je osigurao 1200 karata za njih, što čini čak 34% kapaciteta našeg stadiona. Radi se o mjestima predviđenima za najvatrenije navijače ograđenim ogradom te mjestima iznad i pored istih na koje su se mogli smjestiti svi simpatizeri. Ni jedan nije morao ići među najvatrenije navijače, a slavlje gotovo cijelog stadiona nakon drugog gola Hajduka dovoljno govori o “ne puštanju ljudi na stadion”.

Na nekim stadionima navijači Hajduka dočekani su stolicama premazanim izmetom, za vrijeme nekih utakmica ne mogu doći ni u gradove, a kamoli na stadione klubova, na nekima ih se pušta tek 5% od kapaciteta stadiona, što može biti samo 200-tinjak karata. S druge strane, tijekom 20 prvoligaških godina Slaven Belupo i Koprivnica dokazali su se kao ponosan i dobar domaćin za sve navijače Hajduka. Bez obzira koliko ih dođe, svi uđu na stadion bez ikakvih problema, a voljeli bismo da se istakne samo jedan primjer da se bilo kojoj gostujućoj navijačkoj skupini osigura 34% kapaciteta stadiona. Uprava Hajduka može potvrditi kakvim su gostoprimstvom dočekani na svakom gostovanju u našem gradu i na našem stadionu. (izvor)

Iz kluba su i zahvalili Torcidi na fer i korektnom navijanju te na tome što, iako su zapalili baklje, nisu ih bacili na teren. “To nam, s obzirom na uložena sredstva u obnovu terena, puno znači”, poručili su iz Slavena.

Naguravanje nakon utakmice

Dalmatinski portal jučer je objavio, a brojni lokalni i nacionalni mediji prenijeli, da je neki od igrača Slavena nakon utakmice pretukao voditelja osiguranja zbog toga što mu navodno djevojka i roditelji nisu mogli ući na stadion jer su svo troje iz Zagreba. To, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, nije točno. No, naguravanja i povišenih tenzija je bilo, što je u priopćenju potvrdio i Slaven Belupo:

Što se pak tiče navodnog napada igrača na zaštitara zbog, kako ponovno navode mnogobrojni mediji, ne prodaje ulaznice njegovoj obitelji oštro demantiramo. Nakon utakmice zaštitari su okružili suce nakon čega je, uslijed povišenih emocija, došlo do naguravanja. Na sreću, sve se vrlo brzo smirilo bez većih posljedica. (izvor)

U zapisniku utakmice, glavni sudac Fran Jović opisao je incident s direktorom Slavena Zvonimirom Šimunovićem: “Po završetku utakmice, gospodin Zvonimir Šimunović dočekao me u tunelu igrališta te se pokušao sa mnom fizički obračunati, u čemu su ga spriječili zaštitari. Nakon toga, isti mi je prijetio riječima: ‘Je*** ću ti ja mater, pi*** ti materina.’ To je ponovio u više navrata”. Iz Slavena se o tome nisu očitovali.

“Na kraju, navijači Hajduka i navijači bilo kojeg gostujućeg kluba uvijek će biti dobrodošli na naš stadion jer se sport igra zbog publike i jer je i nama ljepše igrati pred punim tribinama i u odličnoj atmosferi pa makar je u Koprivnici stvorili gostujući navijači”, zaključuju iz Slaven Belupa.

zatvori