Četvrtak, 25. travnja 2024.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec: Referendumom ćemo jednom za svagda riješiti pitanje Piškornice

Lokalna vlast je spremna pokrenuti inicijativu za raspisivanje lokalnog referenduma o Piškornici. Rekao je to Dravi.info nakon jučerašnje konferencije Udruge Zelena Piškornica načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

Još nam je jučer rekao da će raspisati referendum, a jutros je dodatno pojasnio:

– Mogu reći da će se Općina Koprivnički Ivanec potruditi da to pitanje jednom za svagda riješimo. Na moj prijedlog predstavničkom tijelu ćemo probati raspisati referendum. Pitanje je žele li mještani Općine Koprivnički Ivanec RCGO (Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske) ili ne.

Načelnik Mario Švegović vjeruje da će općinsko vijeće prihvatiti njegov prijedlog za raspisivanje ovog lokalnog referenduma jer je to u interesu ovdašnjih građana.

– Ja ću predložiti predstavničkom tijelu jedinice lokalne samouprave da raspiše referendum. Kako će odlučiti? – Ja vjerujem, s obzirom na to da su to sve stanovnici Općine Koprivnički Ivanec, da im je u interesu da se konačno razmota to klupko žele li ili ne Centar za gospodarenje otpadom u svom dvorištu. Marinščina nam je primjer da takav centar ne funkcionira. Žele li naši Ivančani, ali i Podravci takvo postrojenje koje očito ne funkcionira kako bi trebalo, moći će se izjasniti na lokalnom referendumu.

Načelnik Švegović nam je rekao da će Općinsko vijeće Koprivničkog Ivanca o njegovoj inicijativi za raspisivanje referenduma odlučivati za dva do tri tjedna.

zatvori