Petak, 19. travnja 2024.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila županiju, najavila obnovu ili preseljenje koprivničke knjižnice i druge projekte

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek danas je sa suradnicima službeno posjetila Koprivničko-križevačku županiju.

Prvo je u koprivničkom sjedištu Županijske uprave održan radni sastanak sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem, nakon kojega je ministrica Obuljen Koržinek rekla:

– Izvijestili smo o programima koje je ove godine Ministarstvo odobrilo. Posebno smo razgovarali o planovima obnove Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, a i o projektu obnove ili preseljenja gradske knjižnice u Koprivnici, kao i nabavci novih bibliobusa.

Zadovoljan održanim sastankom je i današnji domaćin župan Darko Koren. Zahvalio je ministrici, ali i gradonačelniku Jakšiću jer je pristao o koprivničkim projektima – koji su ujedno zajednički sa Županijom, naivi i Galeriji u Hlebinama, razgovarati s ministricom u Županijskoj upravi:

– Posjet ministrice je radni, zamišljen na način da zajedno sa Gradom Koprivnicom ovdje u Županiji razgovaramo o projektima i problematici vezanim uz Koprivnicu.

Snimio Krešo Puklavec.

Zadovoljstvo nakon sastanka s ministricom kulture izrazio je i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić:

– Izuzetno nam je drago da je pohvaljena suradnja i s Muzejom i s Knjižnicom kao i s Pučkim učilištem te nam je drago da smo danas prošli kroz podatke koji se tiču ljudskog faktora i rada, te da je time pokazano kako naše institucije idu naprijed.

Ministrica Obuljen nadodala je kako je upravo naša Koprivničko-križevačka županija, uz Sisačko-moslavačku i Zagrebačku, jedina koja sukladno zakonu ima stopostotnu pokrivenost knjižničnim uslugama.

Nakon sastanka u Županiji, ministrica kulture obišla je koprivničku Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović i Galeriju Mijo Kovačić. Boravak u našoj županiji zaokružila je posjetima Đurđevcu i Križevcima.

zatvori