Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ljubić: Očekujemo 50 do 60 milijuna kuna za Centar kompetentnosti u našoj županiji

Projektni zadatak za dogradnju i opremanje Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac za regionalni Centar kompetentnosti bit će gotov idući tjedan i prijavljen na natječaj.

Rekao je to Dravi.info zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić:

– Prijavljujemo se na maksimalni iznos od 30 milijuna kuna koji obuhvaća dogradnju Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac, te kupnju jednog dijela opreme potrebnog za Centar kompetentnosti. Uskoro se očekuje i novi natječaj iz Europskog socijalnog fonda za uspostavu rada i funkcioniranje centara kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji. Alokacija će biti od 3 do 50 milijuna kuna od čega će 35% biti prihvatljivi troškovi za opremu. Znači, onaj dio opreme koji nije predviđen u prvom natječaju, bit će u drugome. Mi računamo da je realno da u našu županiju dođe 50 do 60 milijuna kuna – rekao je dožupan Ljubć.

To će biti dovoljno da se Centar kompetentnosti u Koprivnici uspostavi u većem dijelu, u Đurđevcu u nešto manjem obimu, pojasnio je dožupan Ljubić te zaključio da ćemo imati reprezentativni centar izvrsnosti namijenjen obrazovnom sustavu i imat će veliku funkciju:

– Za potrebe edukacije učenika iz matičnih škola, ali isto tako iz škola partnera iz cijele regije; za edukacije profesora i stručnih učitelja iz svih strukovnih škola koje sudjeluju u programima računalstva i elektrotehnike; isto tako, taj Centar kompetentnosti bit će na raspolaganju za edukaciju i osposobljavanje radnika zaposlenih kod obrtnika i svih gospodarskih subjekata jer će biti najsuvremenije opremljen, imat će najbolju tehnologiju. Također će, u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, biti namijenjen obrazovanju odraslih, prekvalifikaciji odraslih za potrebe tržišta rada.

Podsjetimo, Obrtnička škola Koprivnica je u partnerstvu sa Strukovnom školom Đurđevac proglašena od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta regionalnim Centrom kompetentnosti. Cilj je, kako je rekao dožupan Ljubić, da to bude centar izvrsnosti u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju na području elektrotehnike i računalstva.

zatvori