Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnički srednjoškolci i školarci iz Hlebina pobjednici natjecanja mladeži Crvenog križa

Natjecanje mladih Crvenog križa održano je ovoga vikenda u Sokolovcu u prostorijama tamošnje osnovne škole.

Organizator je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a natjecalo se ukupno 11 ekipa. Od toga devet je ekipa podmlatka, redom iz triju koprivničkih osnovnih škola: Antun Nemčić Gostovinski, Braće Radić i Đuro Ester, zatim osnovnih škola iz Legrada, Đelekovca, Novigrada Podravskog, Rasinje, Sokolovca te Područne škole Hlebine.

Upravo su hlebinski školarci osvojili prvo mjesto u kategoriji podmlatka, dok je drugo mjesto mjesto pripalo Nemčićima, a trećeplasirani su se našli osnovnoškolci iz Rasinje.

U kategoriji mladeži natjecale su se dvije ekipe, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, a uspješnija je bila ekipa Srednje škole.

Ekipe podmlatka i mladeži pokazale su svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu natjecanja. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Pobjedničke ekipe u obje kategorije kvalificirale su se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 6. travnja u Križevcima.

zatvori