Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivničke vode u ovoj godini planiraju provesti 14,2 milijuna kuna vrijedne investicije

Koprivničke vode nastavljaju s investicijama za povećanje kvalitete vodoopskrbe i odvodnje na koprivničkom području.

Rekao je to novinarima direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras te jednom od najvećih investicija označio onu na području Mjesnog odbora Vinica:

– U 2019. godini KC vode planiraju sprovesti 14,2 milijuna kuna investicija na izgradnji vodokomunalne infrastrukture. Jedna od najznačajnijih investicija je izgradnja prve faze kanalizacijske mreže zapadnog sliva Mjesnog odbora Vinica koja će biti gotova tijekom ljeta. Vrijednost tih radova je 3 milijuna kuna – istaknuo je Petras.

Nakon nje, slijedi odmah druga faza izgradnje kanalizacijske mreže MO Vinica, čime bi pokrivenost iznosila 100%, a vrijednost tih radova iznosi oko 2 milijuna kuna.

Valja spomenuti i vrijedne investicije Koprivničkih voda u Mjesnom odboru Draganovec te u stambenim zonama na Lenišću B5 i Pri Svetoj Magdaleni u kojima se širi komunalna infrastruktura.

– U planu je i investicija izgradnje i opremanja dvaju zamjenskih bunara na vodocrpilištu Ivanščak, za što je već potpisan sporazum sufinanciranja s Hrvatskim vodama u vrijednosti od 2 milijuna kuna – zaključio je Petras.

zatvori