Petak, 29. ožujka 2024.

KOLEKTIVNO SJEĆANJE GRADA Imate stare fotografije Domoljuba? Pokažite ih za 100. rođendan ove poznate dvorane

Ako imate stare fotografije Domoljuba, Muzej, Knjižnica i Pučko otvoreno učilište rado bi njima obogatili proslavu stotog rođendana ove poznate koprivničke dvorane.

Riječ je o aktivnosti pod nazivom Kolektivno sjećanje grada kojom Pučko otvoreno učilište, Muzej grada Koprivnice i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” pozivaju građane da im ustupe fotografije iz svojih privatnih arhiva povodom ove velike obljetnice.

– Ovom dvodnevnom aktivnošću želimo prikupiti one albumske fotografije koje naši sugrađani čuvaju u svojim albumima i kod svojih djedova i baka te na taj način obogatiti funduse i muzeja i knjižnice, a poglavito Pučkog otvorenog učilišta – rekao je ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin na konferenciji za medije.

snimio Krešo Puklavec

Bit će to prvi u nizu programa kojima se obilježava stota godišnjica Domoljuba. Ravnateljica gradske knjižnice Dijana Sabolović-Krajina istaknula je koliki je pravi značaj takvih fotografija:

– Sigurna sam da ne postoji nijedan Koprivničanac i Koprivničanka, a da nije na neki način posjetio, odnosno posjetila dvoranu Domoljub u raznoraznim prilikama, bilo da su sudjelovali na priredbama dječjih vrtića, školskim priredbama, glazbenim smotrama, smotrama amaterskog stvaralaštva ili nečemu drugome.

Svi zainteresirani građani koji bi željeli podijeliti svoje fotografije Domoljuba i tako pridonijeti proslavi njegove stote obljetnice trebaju doći u Galeriju Mijo Kovačić 14. i 15. ožujka od 10 do 18 sati.

Snimio Krešo Puklavec.
Snimio Krešo Puklavec.
zatvori