Četvrtak, 25. travnja 2024.

Još jedan sudar bicikla i auta, poznat uzrok jučerašnje nesreće u Starigradu

Prometne nesreće u kojima su sudjelovali bicikli i automobili jučer su uzele maha. Tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su čak dvije i to s maloljetnim biciklistima.

Oko 18:40 sati na raskrižju Goričke ulice i Ulice Beč zbog nepropisnog skretanja sudarili su se vozač bicikla i osobni automobil.

Vozač bicikla 2006. godišta nije se uvjerio u sigurno skretanje, kada je u bočnu stranu bicikla udario vozač 1956. godišta osobnog automobila VW.

Vozač bicikla prošao je s lakšim ozljedama, a utvrđeno je da nije imao kacigu ni reflektirajući prsluk, a ni upaljena svijetla. S obzirom na to da je vozač bicikla maloljetnik, nije moguće pokrenuti prekršajni postupak, ali je zato poslana obavijest Centru za socijalnu skrb.

U drugoj nesreći u Starigradu o kojoj smo jučer izvijestili vozačica bicikla je prošla s lakšim ozljedama, javljaju iz policije.

Biciklistica 2002. godišta se prilikom priključivanja na glavnu cestu u Krešimirovoj ulici nije zaustavila na znak STOP te je oduzela prednost vozaču Fiat Punta. Protiv vozačice bicikla, kao starije maloljetnice, pokrenuta je prekršajna prijava kao i poslana obavijest Centru za socijalnu skrb.

 

zatvori