Četvrtak, 25. travnja 2024.

HRVANJE Podravkaši osvojili srebro i tri bronce na turniru u Sesvetskom Kraljevcu

Hrvači Podravke protekle su subote nastupili na sedmom Međunarodnom hrvačkom turniru ‘Sesvetski Kraljevec OPEN 2019.’ za uzraste mlađih i starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom.

U konkurenciji od 162 hrvača iz 30 klubova te devet zemalja, Podravka se pod vodstvom trenera Saše Šprema i Vedrana Blažekovića predstavila sa sedam hrvača.

U uzrastu mlađih dječaka (2006. – 2008.) Ivan Benko je u kategoriji do 40 kilograma osvojio srebrno odličje. Natjecanje je započeo s tri uvjerljive pobjede i stigao je do finala gdje ga je dočekao vrlo dobar predstavnik iz Rumunjske od kojeg je izgubio tehničkom superiornošću.

U istom dobnom uzrastu, Marko Špernjak u kategoriji je do 54 kilograma zabilježio tri pobjede i dva poraza koji su mu na kraju donijeli treće mjesto i brončanu medalju. Do medalje u ovom uzrastu nisu uspjeli doći Filip Šprem u kategoriji do 49 kilograma i Viktor Srpak u kategoriji do 44 kilograma.

U uzrastu mlađih dječaka početnika rođenih 2009. i 2010. godine, Podravku su predstavljala tri hrvača rođena 2010. godine. Tomas Kičinbači s tri je pobjede i jednim porazom bio treći u kategoriji do 33 kilograma, a treći je bio i Ali Ustundag u kategoriji do 36 kilograma s istim omjerom pobjeda i poraza. Josip Petak jednu je borbu pobijedio i dvije izgubio u kategoriji do 33 kilograma te na kraju završio peti.

zatvori