Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Velike pisanice stigle su na Zrinski trg, svečano otvorenje slijedi uskoro

Tradicionalno, svake godine uoči Uskrsa, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom organizira izložbu velikih pisanica oslikanih u maniri naivne umjetnosti na središnjem koprivničkom trgu.

Tako će biti i ove godine. Na Zrinskom trgu građani i posjetitelji moći će vidjeti neke ranije oslikane pisanice, ali i one koje nakon izložbe odlaze na svoja krajnja odredišta u Hrvatskoj i svijetu. Ove će godine na Zrinskom trgu u Koprivnici biti izloženo 15 velikih i 7 manjih Pisanica od srca. Neke od njih, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, bit će nakon završetka ove jedinstvene izložbe na otvorenom biti smještene u poljskim gradovima Krakowu i Varšavi, u nedalekom Čakovcu, dvije je naručila jedna tvrtka, jedna odlazi u Novo Virje, a jedna će – temeljem suradnje Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko – otputovati na otok Šoltu.

Svečano otvorenje izložbe Pisanica od srca “Ususret Uskrsu” održat će se u petak, 29. ožujka u 13 sati na Zrinskom trgu, a prigodnim programom predstavit će se mališani iz Dječjeg vrtića Vrapčić.

Velike pisanice središnji će koprivnički trg krasiti do 15. travnja.

Foto: Miroslav Blažek – Kina.
Foto: Miroslav Blažek – Kina.
Foto: Miroslav Blažek – Kina.
Foto: Miroslav Blažek – Kina.
zatvori